Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Hivatalos: A Microsoft Edge a második legnépszerűbb böngésző

Tavaly a NetMarketShare mérései szerint rövid időn belül óriásit nőtt az új Chromium alapon működő Microsoft Edge felhasználók, azaz aktív felhasználók száma. Méréseik szerint már, akkor beérte a Google Chrome mögött lévő böngészőket, legalábbis Windows-os asztali számítógépeken.

Most pedig a StatCounter közölt egy statisztikát, amiben jól láthatjuk, hogy az ő méréseik szerint is második helyen szerepel az új Microsoft Edge (Windows-os asztali számítógépeken).

A teljes összesítés szerint igaz 3. helyen szerepel, de ez annak köszönhető, hogy 2. helyen a Safari szerepel (Mac verzió). Az első helyen pedig szokás szerint a Google Chrome, mely frissítések szempontjából már a 89-es verziónál tart, melyet innen tudtok letölteni magyarul. 

Hazánkban is szépen fokozatosan nő a Microsoft Edge felhasználói bázisa, bár nem annyira kirobbanóan, mint a nálunk fejlettebb országokban. Ott ugyanis meredeken emelkedik a böngészőt használok aránya.

Hazánkban a Google Chrome 68,14%, Mozilla Firefox 16,71%, míg a Microsoft Edge 5,82%-on áll. Az Opera és egyéb böngészők piaci részesedése egyre csökken, viszont a Firefox esetében is ezt látjuk.

A Microsoft Edge letöltés sem bonyolult, hisz a Microsoft hozott létre erre kihegyezett weboldalt.

Kíváncsian várjuk az elkövetkezendő 1 évet, hogy milyen arányok lesznek, de az elmúlt 1 év a Microsoft Edge-nek nagyon kedvezett hiszen visszajelzések is nagyon pozitívok, viszont a Microsoftnak nehéz a dolga, hisz a korábbi Edge névhez már számos rossz élmény fűződik sok felhasználónál – ezt pedig elfeledtetni nem egyszerű.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}