Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Hamarosan megszűnik a Windows 10-ben az Adobe Flash Player

A Microsoft nemrég közzétett egy új Windows 10 frissítést az Update katalógusban, amelyet egyelőre manuálisan tölthetünk le és telepíthetünk. Ez a frissítés pedig az Adobe Flash Playert távolítja el, ami már egy ideje a Windows rendszer „modulos” része.

Az Adobe idén megerősítette azt a pletykát, miszerint 2020 decemberében végleg megszűnik a Flash Player támogatása. Ezen kívül az Adobe azt is tervezi, hogy eltávolítja a Flash Player bővítményt a jelenlegi böngészők alól, mint például Chrome, Edge, Firefox, stb.

Az Adobe Flash Player már-már bosszantó és szórakoztató jelenség is egyben. Egyrészt nem értjük, hogy miért vártak több, mint 10 évet a „lelövésére”, másrészt pedig számos szerencsejátékos weboldal használja még ezt a „technológiát”.

A Microsoft viszont végre búcsút int az egésznek, hiszen a KB4577586 frissítőcsomag telepítését követően teljesen törlésre kerül az Adobe Flash Player és ezáltal már a vezérlőpult alól is eltűnik.

A frissítés a következő rendszerverziókra telepíthető:

  • Windows 10 v2004 (20H1)
  • Windows 10 1909
  • Windows 10 1903
  • Windows 10 1809
  • Windows 10 1803

Telepítés menete:

  • Látogassunk el a Microsoft frissítési katalógusa oldalra.
  • Keressük meg a listában a Windows 10 verziónk szerinti csomagot. A rendszerünk verzióját a Windows keresőbe írva „winver” érhetjük el. A megfelelő csomagot töltsük le.
  • Indítsuk el az „.msu” fájlt és elindul a telepítés. Befejeztével újra kell indítani a számítógépet.

Fontos, hogy a frissítés telepítését követően már nincs lehetőségünk visszahozni a Flash Playert – kizárólag csak teljes újratelepítéssel.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}