Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Gigabites csomag a Telekomnál is, folytatódnak a szolgáltatók infrastruktúráinak fejlesztései

A Telekom szerdán közölte, hogy másodpercenként 1000 megabit (Mbps) sebességű vezetékes internetet tesz elérhetővé országszerte azokon a területeken, ahol már kiépült az optikai hálózat.

Ezzel a Telekom Magyarországon a Digi után a 2. vezetékes internet-szolgáltató lesz, aki lakossági ügyfelei számára Gigabites hálózatot biztosít. Ezt megközelítő netsebességet Magyarországon még az UPC kínál, igaz ő is ennek csak a felét, 500 mbps sebességű internetet biztosít ügyfelei számára.

A Telekom tájékoztatása szerint jelenleg több mint 500 ezer olyan háztartás van Magyarországon, ahol novembertől lehetőség nyílik a szupergyors internetezésre. Hozzátették, hogy az optikai nettel ellátott terület nagysága folyamatosan növekszik a vállalat hálózatfejlesztési projektjének köszönhetően.

Az 1000 Mbps sebességű net mind a lakossági, mind a kis- és nagyvállalati ügyfelek számára elérhető. A csomagot megrendelők egy wifi-routert is kapnak, ezáltal egyszerre több, vezeték nélkül csatlakozó eszközön is megosztható a szolgáltatás.

 

Az infrastruktúrájának fejlesztését ugyanakkor nem csak a Telekom folytatja, mivel a Szupergyors internet programhoz kapcsolódóan 2018 végéig 2500-nál több településen történik fejlesztés mintegy 150 milliárd forintos ráfordítással, ennek következtében 3500 településen lesz elérhető ez a szolgáltatás - tudhattuk meg a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztostól szerdán Tatabányán. A cél, hogy másfél év múlva minden magyar háztartásban elérhető legyen legalább a 30 megabites sávszélességet biztosító csatlakozási pont, amihez tízezer kilométer légkábelt és háromezer kilométer alépítményben futó, üvegszálas kábelt kell lefektetni.

Kijelentette, ha ez a fejlesztés megvalósul, akkor Magyarország a vezetékes internet elérésében dobogós helyre kerül Európában, mobilinternet-elérésben már most is az élmezőnyhöz tartozunk.

A miniszterelnöki biztos közölte, hogy minden megyeszékhelyen konzultációt tartanak a Szupergyors internet program keretében megvalósuló fejlesztésekről, mert a kábelfektetésekhez építési engedélyre és sok helyen tulajdonosi hozzájárulásra van szükség.
Forrás: MTI és az internet-szolgáltatók weboldalai

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}