Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Elérhető a Visual Studio 2017 BETA-ja

A Microsoft az előző 3 napban, szerda és péntek között, New Yorkban tarott Connect(); fejlesztői konferenciáján bejelentette a Vsual Studio legújabb, 2017-es változatát. Az új Visual Studio kódkiegészítője, a IntelliSense továbbfejlesztése révén, mostantól sokkal kezelhetőbbé vált; és egyszerűsödött a kódban való a navigáció is.

Az új fejlesztői környezetben ezen kívül a kód írása közben, a háttérben is lehetőség van tesztek futtatására, ami szintén felgyorsíthatja a fejlesztést. Ezen kívül mostantól projektből elválasztva is lehetőség van fájlokat megnyitni és szerkeszteni.

Mindezeken kívül az új Visual Studio a töréspontok (breakpoints) számára alternatívát is biztosít: Mostantól a program tesztelése közben egy nyíl jelenik meg a kódunkban, melyre kattintva a kódunkban a törésponthoz hasonló viselkedést érhetünk el, teljes diagnosztikai eszköztárral együtt.

Az új Visual Studioba a Microsoft által már régebben megvásárolt Xamarin eszközei is még jobban integrálásra kerültek, így a C#-ban fejlesztett Windows UWP, Android ls iOS-on is futó alkalmazásokat mostantól egyetlen kattintással tudjuk tesztelni a Xamarin Test Cloud platformon kersztül. Ráadásul az így fejlesztett, 3 különböző rendszeren futó alkalmazások kódjának akár több mint 80%-át elég egyszer megírni, ezek mindhárom platformon képesek lesznek futni. C++ vagy JavaScript mobil-alkalmazás fejlesztében pedig a Cordova vagy a Ionic lehet a segítségünkre.

A Microsoft ezeken kívül a felhős funkciókat is fejlesztette, mostantól lehetőségünk van kódjaink Docker konténerekbe csomagolására és a felhőbe való feltöltésére is. 

Ha mindez nem lenne elég, az új Visula Studioval helyet is spórolhatunk: Az új telepítőnek köszönhetően az eddigieknél sokkal részletesebben összeválogathatjuk, mely komponenseket szeretnénk használni. 

Már Mac-en is

A Windowsos változat mellett a Xamarin Studio Mac-es kiadásának továbbfejlesztésével megszületett az első, ezen a paltformon futó Visual Studio is, bár ennek a funkcionalitása még nem éri el a Windows-os társáét: Értelem szerűen nem lehet majd benne Windows Desktop alkalmazásokat készíteni, de ezek mellett Windows UWP platformra sem lehet majd benne fejleszteni. Viszont lehetőség lesz macOS, iOS, Android, .NET Core és Azure-ra készült alkalmazások írására. 

Visual Studio Mobile Center

A Visual Studiotól különálló Mobile Center-el lehetőségünk lesz Androidra és iOS-ra írt alkalamzásaink felügyeletére és menedzselésére. A program megkönnyítheti a feladtunkat többek között az alkalmazás valós eszközön való tesztelése, hibák és összeomlások elemzése, valós használat és analitika összegyűjtése közben.

A Visual Studiot ide, a Visual Studio for Mac-et ide, a Visual Studio Mobile Center-t pedig ide kattintva érhetjük el.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}