1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. Egy figyelmetlen kattintás és a legújabb Windows 10 törli a letöltéseidet

Egy figyelmetlen kattintás és a legújabb Windows 10 törli a letöltéseidet

Windows

Sok újdonságot kaptunk a Windows 10 októberi frissítésével (1809), ezek közt például az átdolgozott Microsoft Edge-t vagy Windows Shell-ben a sötét témát. Történtek viszont olyan változtatások és fejlesztések, melyekről kevésbé írtak a nagy hírportálok. Ebben a cikkben a lemezkarbantartóról van szó.

A Windows lemezkarbantartója egy nagyon hasznos része a rendszernek, főleg a Windows 10-nek. Segítségével el tudjuk távolítani a gyorsítótárazott fájlokat, böngésző előzményeket, Windows frissítések fájljait és egyéb olyan adatot, melyre nincs szükségünk.

Az újdonság

A Windows 10 októberi frissítésével érkezett a lemezkarbantartóba egy új lehetőség, mégpedig „Letöltések” néven. Ezzel a Letöltések (x:\Users\Felhasználónév\Downloads) mappánkat tudjuk kiüríteni.

Ez természetesen egyrészt hasznos, másrészt pedig tartalmazhat olyan fájlokat a mappánk, melyekre későbbiekben szükségünk lehet. A legtöbb böngésző használja a letöltött fájlok célterületének. Ezek mellett még a Torrent kliensek alapértelmezett helye is.

Szokások

Tapasztalataink szerint az általános lemezkarbantartóval kapcsolatos használati szokás annyiban kimerül, hogy kijelölünk minden lehetőséget és elindítjuk a kipucolást.

Fontos

A lemezkarbantartó használata közben figyeljünk erre a lehetőségre! Ha nem szeretnénk, hogy minden letöltésünk elvesszen, akkor érdemes a pipát eltávolítani a „Letöltések” elöl.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +873 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
1 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
velem ez megtörtént most először olvastam ezt igy nem tudtam róla most hogyan tudom vissza szerezni az elveszt fáljokat
2019.11.13 14:55