Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Decemberben elkészülhet a Win32 alkalmazások nélküli Windows 10X

A Microsoft még tavaly októberben jelentette be a Windows 10X-et, amely hasonló felépítésben fog részesülni, mint korábban a Windows RT. Ez mindössze annyit jelent, hogy direkt win32 alkalmazásokat már nem fogunk tudni telepíteni, hanem kizárólag csak a Microsoft áruházból elérhető alkalmazások lesznek majd elérhetőek.

Bár a Windows 10X egy- és dupla-képernyőre is optimizált operációs rendszer, sajnos ennek ellenére a Surface Neo csúszása miatt 2022-ig biztos nem láthatjuk a rendszert két képernyőn futni, így a közeljövőben csak az egy-képernyős megoldást érhetjük majd el.

Egyelőre még nem érkeztek információk arról, hogy kizárólag OEM lesz-e elérhető a Windows 10X, viszont a Microsoft annyit részletezett az üggyel kapcsolatban hogy olcsóbb gépekre szánják a rendszert, akik nem szeretnének annyit költeni rá és csak oktatása vagy internetezésre használnák a hardvert. ennek megfelelően elsősorban a Chrome OS riválisként állítanák azt hadba.

Tehát, ha minden jól megy, december közepére eléri a Windows 10X az RTM státuszt, utána valószínűleg kiküldik az OEM partnereknek. Reméljük mi is bele tudunk majd kóstolni, illetve lesz belőle egy insider vonal is.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}