Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Bajban az AdBlock Plus a törvénytelen reklámtiltás miatt

Az Adblock Plus készítői a szerzői jogok üzletszerű megsértése miatt kerültek a Német hatóságok figyelmébe, amelyek az elmúlt napokban a cégnél illetve több lakásban is házkutatást tartottak. 

Csütörtökön ért egy újabb körhöz a médiakiadók és az Adblock Plus mögött álló cég, az Eyeo közötti vita, miután előbbiek a kölni ügyészhez fordultak - derül ki a német heise.de írásából. A vita a felek között már évek óta zajlik, és az Eyeo-nak már része volt egy versenyjogi eljárásban, ahol a cég azzal védekezett, hogy ők csak egy általános célú szűrőprogramot készítenek, a program által használt szűrési listákat nem ők készítik. Viszont később kiderült, hogy ez az állítás nem teljesen igaz, a lista fő karbantartójának mégiscsak a Eyeo bizonyult.

Amennyiben a bíróság igaznak találja az Eyeo elleni vádakat, akkor az Adblock Plus megszűnésén kívül az egész reklámblokkoló-piacot megváltoztathatja, egyrészt mivel nagyon sok hasonló program alapját képzi a szűrőlista, amely frissítések nélkül nagyon hamar használhatatlanná válnának. Ráadásul ez esetben nem sokan lennének akik az Eyeo munkáját folytatni akarnák nehogy a későbbiekben ők ellen is per induljon. Mindez jelentős előrelépés lenne a több éve húzódó vitákban a médiakiadók és a reklámblokkolók között, amely újra egyenlő esélyeket biztosítana a weboldalak közötti versenyben, amelyben így újra a piaci szabályoknak megfelelően a túl sok zavaró reklámot megjelenítő oldalak buknának el, és megfelelő forrást biztosítana a fennmaradóak számára - ellentétben a mostani helyzettel.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}