Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Állókép mentése videóból a Windows 10 Fényképek alkalmazással

Ha állóképet szeretnénk rögzíteni egy videóból, azt már megtehetjük a Windows 10-re előre telepített Fényképek alkalmazással. A fényképek alkalmazás egy Windows 10-be épített segédeszköz, amellyel képeket és videókat nyithatunk meg, illetve szerkeszthetünk is. A szerkesztésnél bővültek a lehetőségek, főleg videós fronton – így akár képkockánként léptetve ki tudjuk választani azt az állóképet, amelyet menteni szeretnénk. Ezt JGEP formátumba kapjuk meg, mint végeredmény.

A videót nem feltétlen kell importálni a fényképek alkalmazásba, hanem egyszerűen a videóra kattintsunk jobb klikkel, majd társítás lehetőségnél válasszuk ki a „Fényképek” lehetőséget. Az alkalmazás már egy ideje tudja kezelni a videókat is.

A megnyitott videóban állítsuk meg a nekünk megfelelő helyen, időben. Majd újra a jobb klikkes lehetőséggel kell élnünk, melyben található egy „Szerkesztés és létrehozás” menü, azon belül pedig „Fényképek mentése”.

Ha ezt kiválasztottuk, akkor kapunk egy újfajta felületet. Itt akár képkocka alapon a billentyűvel (balra-jobbra nyíl) ki tudjuk választani a nekünk megfelelő képet.

Kiválasztás után felül a „Fénykép mentése” gombra pöccintve már csak ki kell jelölnünk a kép mentésének helyét és készen vagyunk. Akár több képkocka is menthető vele, illetve „mozgókép” is létrehozható.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}