Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

A Windows 10 egyszerűbbé teszi az erőforrások felszabadítását játék közben

A Microsoft hatalmas frissítést hozott az „Xbox Game Bar” alkalmazásához. A frissítés után, amely elérhető a Microsoft Áruházból, a Windows 10 beépített játékkezelő felülete egy újabb hasznos widgettel bővül, mégpedig egy erőforráskezelővel. Emellett pár apróbb újdonságról sem feledkezzünk meg, például a DirectX 12 támogatás ellenőrzésről és Asus beépülőkkel.

Ezen az új felületen nyomon tudjuk követni, hogy játék közben mi emészti az erőforrásainkat, legyen az processzor, memória, merevlemez/SSD vagy videókártya kihasználtság.

Az Xbox Game Bar-t a „Win+G” lenyomásával tudjuk előhívni játék közben. Az „információforrások” ikonra kattintva pedig megkapjuk az új felületet. Itt pedig az X-szel tudjuk bezárni a játékon kívüli nagy erőforrást igénylő folyamatokat. Ez nagyon hasznos, hisz eddig minden esetben tálcára kellett tennünk vagy be kellett zárnunk a játékot, ahhoz, hogy további nagy erőforrást igénylő alkalmazásokat be tudjuk zárni, amelyek eddig a háttérben futottak.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}