Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

A tálcán lévő hírek és időjárás csatorna külön folyamatként működik a továbbiakban

Nemrég jelent meg a Microsoft Insider program keretén belül a Windows 10 21H2 frissítés, máris számos újdonság csepeg le felénk. Most a 21H1-ben a tálcán megjelenő hírek és időjárás csatorna kap mélyebbnek mondható frissítést.

Elsősorban megemlíthetünk egy látványosabb újítást. Ez nem csak ezen a felületen fog így megjelenni, hanem a Microsoft Edge böngészőben is. Ezt a Microsoft azzal indokolta, hogy sokkal barátibb a megjelenése és a felhasználóknak is remélhetőleg jobban tetszeni fog majd a külső.

A második, már mélyebb – de kevésbé látványos újdonság, hogy külön folyamatként lesz ez a funkció kezelve. Azaz, ha bármi probléma adódik a folyamattal, onnantól nem az Explorer.exe és Shell fogja megszenvedni, hanem a konkrét saját folyamata.

Emellett pedig képest lesz alvó módba rakni a folyamatot, ha nem használjuk vagy épp a hírfolyam nincs megnyitva. Ezzel pedig erőforrást és üzemidőt takaríthatunk meg.

A Windows 10 21H1, azaz hamarosan megjelenő óriás frissítéscsomagban még hazánkban nem lesz aktív ez a hírek és időjárás csatorna, de várható egy cikkünk, amivel aktiválni tudjátok majd. Egy videót már korábban töltöttem fel YouTube-ra, amin szemléltettem a folyamatot, akkor még nem működött – de a mai naptól kezdve aktív nálunk is, ha végigzongorázzuk a folyamatot.

A következő területeken engedélyezték jelenleg ezt a funkciót: 

  • Egyesült Államok
  • Kanada
  • Nagy-Britannia
  • Ausztrália
  • India

Magyarországon információnk szerint idén novemberben válik elérhetővé a funkció. Viszont a fenti videó alapján tudjuk idő előtt aktiválni.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}