Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

A rejtett Windows 10 kereső engedélyezése

A Microsoft még mindig dolgozik a Windows 10 keresési élmény folyamatos javításán. Az elmúlt 2 évben látványosan fejlődött a rendszer keresési sebessége és minősége. 2018 áprilisi frissítésben tesztelésre került egy újfajta keresőmegjelenés, mely már Cortana nélkül jelent meg, de véglegesen nem került publikálásra.

Lehetőségünk van viszont előcsalogatni, mert még megtalálható a rendszerben. Óriási különbség nincs, kizárólag annyi, hogy valamivel rendezettebb a kinézete, lekerekített sarkai vannak, ráadásul a képernyő közepén jelenik meg, mellyel szerintem kizárólag rá tudunk koncentrálni.

Engedélyezés menete

Nyissuk meg a regisztrációs adatbázist (Kereső -> Regedit).

Navigáljunk a következő helyre:

 HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

Kijelöljük a Search mappát, majd jobb oldalt új Duplaszót (32bites) kell létrehoznunk, aminek az ImmersiveSearch nevet adjuk.

A létrehozott bejegyzésre kattintsunk kétszer. A kapott ablakon, a „0” adatot írjuk át „1”-re.

Ha ezzel megvagyunk, akkor navigáljunk a következő helyre:

 HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search\Flighting

Itt egy kulcsot kell létrehoznunk, melyet úgy tudunk megtenni, hogy a Flighting-ra kattintva jobb klikkel, majd „Új” és „Kulcs”. Neve Override legyen.

A létrehozott kulcsa egyet kattintsunk, így ezt megnyitjuk. Jobb oldalt fentebb írtak szerint hozzunk létre új 32bites duplaszót ImmersiveSearchFull és még egy 32 bites duplaszót CenterScreenRoundedCornerRadius néven.

  • Az ImmersiveSearchFull értéke „1” legyen.
  • A CenterScreenRoundedCornerRadius értéke pedig „3”. Ezzel a lekerekítést tudjuk meghatározni. Az értéke maximum 3 lehet.

Nekem tetszik ez a fajta kereső és maga a lekerítés. Reméljük későbbiekben a Windows 10 további felülete is kapni fog ilyen lehetőséget, akár külön beállításként.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}