Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

A Microsoft tényleg minél előbb szabadulna az Internet Explorertől

A Microsoft tényleg nem szeretné, hogy az Internet Explorert továbbiakban bárki is használatba vegye. Bár lehetőség még adott, de a Redmondi óriás tesz olyan lépéseket, amely arra fogja késztetni az embereket, hogy váltson a legújabb Microsoft Edge böngészőre – ami egyelőre elég pozitívnak ígérkezik a felhasználók visszajelzése szerint.

A Microsoft webes szolgáltatásai már nem használhatók Internet Explorer alatt

Idén, november 13.-tól már nem tudjuk megnyitni és használni Internet Explorer alatt a Microsoft különböző szolgáltatásait, beleértve az Office (azaz már Microsoft 365) termékeket, ezek közt a OneDrive, Word, PowerPoint, Excel, stb. Persze itt-ott megkerülhető a megnyitás lehetősége, viszont számos funkció nem fog működni a régi böngésző alatt, így nem is érdemes már vele bajlódni.

Az Internet Explorertől kapunk értesítést, ha az adott weboldal már nem kompatibilis vele

Számos weboldal tartalmaz olyan elemeket, amelyek a normális működéshez elengedhetetlenek, viszont az elavult böngészőben már nem úgy futnának le, ahogy azt elvárná a fejlesztő és a végfelhasználó. Ebben az esetben a böngésző értesítést fog küldeni felugró ablak formájában a felhasználó elé, miszerint az adott weboldal nem fog működni a böngészőben – nyissuk meg az új Microsoft Edge-ben.

Már választható funkcióként szerepel az Internet Explorer

Az idei második Windows 10 óriásfrissítéstől kezdve az Internet Explorer már csak választható funkcióként szerepel a rendszer „gyomrában”. Ez azt jelenti, hogy könnyedén el tudjuk távolítani és nem képezi már szerves részét a Windows 10 rendszernek. A „választható funciók” ablakon a gépházon belül el is tudjuk távolítani, így nem kell a szolgáltatásokon belül bíbelődnünk – a feladat leegyszerűsödött.

Megjelent a Microsoft Edge alapú WebView2

A Visal Studio-ban különböző programnyelveken ismert webview immáron sok-sok év után megkapja a közeljövőben a WebView2 funkciót. Ez a Chromium alapú Microsoft Edgre épülő form lesz, amelyet alkalmazhatunk Win32 C, C++, vb.net és WPF alkalmazásokban is. Ez lehetőséget ad arra, hogy könnyedén tudjunk egy egyszerű webappot írni Windows 10 alá. Bővebben olvashatunk róla.

Windows 10 21H2 frissítésben eltávolításra kerül teljesen az Internet Explorer

Egy belsős informátor szerint, aki a Windows Central-nak nyilatkozott – állítása szerint az Internet Explorert jövőre a Microsoft teljesen el szeretné tüntetni a Windows 10 rendszerből, ami annyit jelent, hogy továbbiakban már nem lesz elérhető tiszta telepítés után. Bár „választható funkcióként” továbbra is telepíthető lesz, különböző kompatibilitási okok végett.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}