Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

A Microsoft jövő évi terve: Az Internet Explorer piaci részesedésének földbe döngölése

Közel egy 1 éve jelent meg az új Chromium motorra épülő Microsoft Edge böngésző. Ez meglepő lépés volt a Microsoft részéről, de szerintem sem ők, sem a felhasználók nem bánják.

A korábbi Microsoft Edge böngészőt egyre szélesebb körben próbálták leváltani az újra és a megjelent Windows 10 20H2 alatt pedig már nem is érhető el a régi. Viszont cserébe a Microsoft az Internet Explorerrel nem foglalkozott.

Most ez a helyzet változott, hiszen kiadtak egy dokumentációt arról, hogy a modern webhelyeknél az Internet Explorer figyelmeztetést fog adni az új böngészőre váltással kapcsolatban. Ebben a figyelmeztetésben „ez a webhely nem működik Internet Explorer alatt” fog szerepelni. Későbbiekben pedig a Microsoft szeretné teljesen letiltani és eltávolítani a régi böngészőt, így az OEM vállalatoknak és előfizető cégeknek is küldtek ki értesítőt ezzel kapcsolatban.

Talán nem is a figyelemfelkeltő üzenet lesz a legrosszabb, hiszen a Microsoft különböző szolgáltatásainál is több funkciót elérhetetlenné tesz, mint például a Microsoft 365 szolgáltatásai közül lesznek, melyek már nem futnak majd Internet Exploreren vagy csak különböző funkciók lesznek letiltva.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}