Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Tech

Tizenhárom éves a magyar Wikipédia

Tizenhárom éve indult el a Wikipédia online szabad enciklopédia magyar változata, melyen 2003. július 8-án jelent meg az első magyar nyelvű lap, mely nem más volt, mint a Main page, az az a főoldal. Ezt követte az első magyar nyelvű segítség oldal, Mi az a szócikk? címmel. ugyanakkor az első valódi magyar nyelvű tartalomra egészen július 14-éig kellet várni: Ekkor jelent meg ugyanis, az első, nem a Wikipédia használatáról szóló szócikk, mely az Omega együttesről szól. Ugyanebben az év októberében az oldalon már 100 szócikket lehetett olvasni magyar nyelven, napjainkban ezeknek a száma már a 300 ezret is eléri, és jelenleg is 1500 aktív szerkesztője van az oldalnak. Szűts Zoltán médiakutató, az Zsigmond Király Főiskola docense elmondta: bár az emberek többsége úgy gondolja, a Wikipédia közösségi szerkesztése miatt nem annyira hiteles információforrás, tanulmányok bizonyítják, hogy valójában pont közösségi jellege miatt az. Hiszen több szem többet lát, a sok olvasó hamar megtalálja a hibákat az általa ismert szakterülethez tartozó szócikkekben, és kijavítják azokat. Emellett azért is jobb, mint egy papír alapú lexikon, mert azonnal követi az új tudományos eredményeket, ingyen van, és bármeddig bővíthető.

Forrás: MTI, Wikipédia

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}