1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Linux
  4. Szoftverközpont cseréje Ubuntu alatt

Szoftverközpont cseréje Ubuntu alatt

Linux

Ubuntu alatt alapértelmezetten elérhető egy szoftverközpont, ahonnan egyszerűen telepíthetünk alkalmazásokat. Viszont ez a szoftverközpont sok kritikát kap lassúsága miatt, így érdemes lehet lecserélni! Hogy mire? Több választásunk is van, nézzük a legnépszerűbbeket!

App Grid

Talán az egyik legjobb választás az App Grid lehet, ami teljesen ki tudja váltani az Ubuntu alapértelmezett áruházát, ráadásul gyors, és egyszerű is a program. Elérhetőek magyar nyelvű leírások, kezelhetjük a már telepített programjainkat, keresője pedig sok találatod ad.

A telepítése sem bonyolult, a hivatalos weboldalon található deb csomagot használva nagyon egyszerű az egész, de ha ez nekünk nem tetszik, akár terminálból is telepíthetjük:

sudo add-apt-repository -y ppa:appgrid/stable
sudo apt-get update && sudo apt-get install appgrid 

Lubuntu szoftverközpont

A szoftverközpontot lecserélhetjük akár a Lubuntu rendszer alapértelmezett áruházára is, mely sokkal gyorsabb, mint az Ubuntu hasonló feladatú szoftvere.

 sudo apt-get install lubuntu-software-center

Deepin szoftverközpont

A kínai fejlesztésű Deepin operációs rendszer alapértelmezett áruháza is telepíthető Ubuntura, bár ez a program az Ubuntu Unity felületéből - sőt, a Deepin-én kívül szinte mindegyikből - nagyon kilóg. Telepítése szintén terminálból lehetséges:

sudo add-apt-repository ppa:noobslab/deepin-sc
sudo apt-get update
sudo apt-get install deepin-software-center

Gnome szoftverközpont

Az Ubuntu 16.04 alatt alapértelmezetten a Gnome szoftverközpont egy Ubuntuhoz alakított változatát használhatjuk. Viszont ha régebbi Ubuntu alatt cserélnénk erre az áruházat, akkor azt is megtehetjük:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-desktop/gnome-software
sudo apt-get update && sudo apt-get install gnome-software packagekit

 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
1 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Köszi,hasznosítom! :)
2016.04.24 13:32