Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

Új terminál-parancsok az Ubuntu 16.04-ben

Az Ubuntu-t fejlesztő Canonical a nemrég megjelent blog-posztjában érdekes újítást mutat be, mely a Microsoft Build konferenciáján bejelentett bash scriptek futtatásának lehetőségét akarja fölülmúlni.

Ez a cikk április elsején íródott. Az időpont nem a véletlen műve, a cikk nem valós információkat tartalmaz!

Ennek megfelelően az új parancsok működtetéséhez szükséges kódokat nem fogják nyílt forráskódú licenc alatt kiadni, nehogy a Microsoft ezt a lehetőséget is lemásolja róluk. "Nem engedjük, hogy a Microsoft a mi ötleteinkkel készítsen egy jó operációs rendszert" - posztolta az egyik fejlesztő Twitter fiókjába.

Hogy miről is van szó? Az új parancsok közül a legérdekesebb a showpassword névre hallgató, mely több mint 50 népszerű weboldalhoz tartozó felhasználói fiókok jelszavát tudja megmutatni perceken belül. A megoldás, ami ezt a sebességet lehetővé teszi, az az hogy a Canonical direkt erre a célra létrehozott, nagy teljesítményű számítógépen végzi a jelszó feltörését a felhasználó PC-je helyett. Bár a megoldás legalitásával sokan vitatkoznak, de az Ubuntu népszerűsége egyre jobban csökken, és a Canonical legalább a hacker felhasználóit meg akarja tartani, sőt egy népszerűbb operációs rendszert akar készíteni, így érthető a lépés. A támogatott weboldalak listáját ezen a linken lehet megtekinteni

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}