Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Élőcsempe Windows Phone-ra

Ha Windows Phone alatt élőcsempén akarjuk megjeleníteni a pontos időt, akkor az áruházból letölthető alkalmazások között kell válogatnunk. De melyiket érdemes a leginkább letölteni? Az áruházból szemezgettünk, és összesen 6 alkalmazást próbálunk ki, melyeket egyidejűleg futtattuk több napig, és érdekes eredményre jutottunk. Hogy mi ez az érdemes eredmény? Ha valaki belegondol abba, hogy 6 alkalmazás percenként frissítgeti a csempéjét, azt gondolhatnánk, hogy gyorsan lemerül a telefon, de nem így történt: Szinte észre sem lehetett venni az új alkalmazásokat, a telefon így is simán bírta egy egész napot. Ennyi bevezető után nézzük is a versenyzőinket: Time me tile, Live tile clock 8.1, Tile clock, Perfect clock, Clock plus és Clock Tile HD szállt csatába a legjobb élőcsempe címéért. 

Szinte az összes alkalmazásról elmondható, hogy tud valami olyat, amit a többiek nem: Egyik már szinte zavarba ejtően sok információt tud megjeleníteni, ha engedjük neki, másoknál különleges megjelenési formák közül válogathatunk,mások pedig a betűméret, szöveg-elhelyezkedés beállításával akarnak minket elcsábítani. 

Az órán kívüli extra információ megjelenésre két app is képes volt, viszont míg a Time me tile csempéjén időjárástól kezdve az akku töltöttségig szinte minden magyar volt, addig a Live tile clock 8.1 csak a mai nap nevét tudta megjeleníteni, azt is csak angolul. A perfect clock, Clock plus és Clock Tile HD alkalmazásokat a különleges csempéi tették egyedivé, viszont ez utóbbiban csak 12 órás időformátum található.

 Működőképesség

Talán a leglényegesebb információ, hogy melyik óra mennyire működött pontosan. Nos a Live tile clock 8.1 az első nap után leállt, utána többször újraindítottuk az alkalmazás megnyitásával, de perceken belül újra megállt egy adott időpontnál. 

Clock Tile HD ezzel szemben 1-1 (látszólag véletlenszerű) alkalommal sietni kezdett, és 1 perel későbbi időpontot mutatott. A Perfect clock-al pedig az volt a problémánk, hogy nem lehet benne nagy csempét beállítani. 

 

Ha hosszabb ideig nem használtuk a telefont, akkor kellett 4-10 mp a csempék frissüléséhez, de ezt leszámítva általában pontosak voltak az alkalmazások, így ilyen erős mezőny mellett apróságokon múlik az, hogy kinek melyik alkalmazás tetszik meg a legjobban. mindent összegezve aki pontos és egyszerű órát szeretne, annak a Clock plus jó választás lehet, egyedi megjelenésben a Perfect clock vagy a néha siető Clock Tile HD a legjobb, aki pedig szeretné a megjelenő információkat személyre szabni, annak a Time me tile lehet a legjobb.

 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}