Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Linux

Emerald témák telepítése ubuntura

Kedvenc operációs rendszerünk alatt úgy szabjuk személyre a megjelenést, ahogy akarjuk - tudunk telepíteni ablakkezelőket, na meg az Emerald-ot is.
Ez a cikk a webupd8.org weboldal HOW TO INSTALL EMERALD IN UBUNTU 13.10, 13.04, 12.10 OR 12.04 PPA cikkének magyar nyelvű fordítása/átirata.

 
Az Emerald Window Decorator fejlesztése lehet hogy leállt, és már nem érhető el Ubuntu tárolókban, de ettől még könnyen telepíthetjük, és használhatjuk Ubuntu 15.04, 14.10, 14.04, 13.10, 13.04, 12.10 és 12.04 alatt.
 
 
Az Emerald  a Compiz-nál használható program, amellyel az ablakok teljes megjelenését módosítjuk. Sok témát találhatunk, és  módosíthatjuk  a keretek, fejléc, gombok és sok más megjelenését.
 
Íme néhány példa a sok közül:
 
 
A témákat - mint már említettem - lehet szerkeszteni, például az árnyékolást, gombok elhelyezkedését, színeinek beállítását is lehet módosítani. De térjünk is át a következő -  már várt - lépésre:
 

A telepítés

A telepítésnél figyelembe kell venni, hogy az Emerald-ot már nem fejlesztik, így hibák előfordulhatnak, de a 2 napos teszt során  a webupd8.org szerzője nem találkozott hibával, illetve én már több hetes használat után tudom mindezt megerősíteni, de ez nem jelenti azt, hogy tényleg minden megfelelően működik.
 
De most már tényleg telepíthetünk:
Terminálba:
 
 sudo add-apt-repository ppa: nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install smaragd
Ezek után keressünk egy témát, ehhez meghatottjuk a Gnome Look, és a DeviantArt weboldalakat. 
Mielőtt tovább mennénk, egy témát mindenképpen telepítsünk!
 
Ha van téma telepítve, akkor nyomhatunk egy alt+f2-t, és beírhatjuk a következőket:
 emerald --replace
Majd a terminálba:
 sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
És kész is vagyunk!
 
Ha el akarnánk távolítani az Emerald-ot, akkor egy ctrl+alt+t után írjuk be:
 
  sudo apt-get remove emerald
 
Ez a cikk eredetileg a Vmtech-en jelent meg 2014.01.08-án, de frissítésre került újabb információkkal.
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}