1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. [Hogyan] Módosítsuk a Windows 10 bejelentkezési képernyőjét

[Hogyan] Módosítsuk a Windows 10 bejelentkezési képernyőjét

Windows

A Windows 10 build 10240 megjelenésekor még mindig voltak olyan hiányolt beállítások, mint például a bejelentkezési képernyő hátterének megváltoztatása vagy kikapcsolása. Sajnos erre még nem látunk különösebb fejlesztést a legújabban kiszivárgott build-ben sem, de talán hamarosan sort kerítenek a Microsoft-nál ennek fejlesztésére is.

Viszont nem kell bánkódni hisz van lehetőség arra, hogy kikapcsoljuk a hátteret és egyedi színt használjunk háttérnek, vagy éppen módosíthatjuk is a képet egy általunk megadottra, tehát testre tudjuk szabni a bejelentkezési képernyőjét egy kis mókolással.

Kapcsoljuk ki a bejelentkezési képernyő hátterét

1. Lépés: Nyissuk meg a futtatás ablakot, majd írjuk be a „regedit” szót és futtassuk.

2. Lépés: Navigáljunk a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System

Majd a jobb oldalon jobb klikkel érjük el a menüt, ahol Új – Duplaszó-t kell létrehoznunk. Névként pedig a következőt adjuk meg: DisableLogonBackgroundImage

3. Lépés: Létrehozás után, kattintsunk duplán rá és a megnyitott ablakban az értéket állítsuk „1”-re és okézzuk le.

Ha nem szeretnénk ezzel kínlódni, egy kis reg fájlban megírtam, így csak futtatni kell. Innen tudjátok letölteni.

Változtassuk meg a bejelentkezési képernyő képét

Létezik egy program, mely alapvetően egy MyDigitalLife tag írt. Ezt innen tudjuk letölteni.

A program ezen felül számos beállításra képes. Itt is ki tudjuk kapcsolni a háttérképet, kiválaszthatunk egyedit, kikapcsolhatjuk a zárolási képernyőt, egyedi háttérszínt állíthatunk be, illetve ezen felül van még néhány egyéb módosítható beállítás.

Szerintetek a Microsoft elérhetővé tesz ilyen beállítást a Windows 10 elkövetkezendő verzióiban?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +873 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
5 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Inkább kérés/kérdés - A Windows 10 Login Changer.exe programmal próbáltam a bejelentkező képernyőt cserélni. Valamit biztosan rosszul csináltam, de utána a gépen nem jön fel még a bejelentkező ablak sem, fekete kép, csak az egérkurzor látható, vagyis nem tudok a gépbe belépni. Tud valaki segíteni a megoldásban? (Telepítő USB van, de jó lenne az újratelepítést elkerülni.) Előre is köszönet.
2016.10.14 20:16
Csökkentett módban el tudod indítani? Ha sikerül, akkor van olyan lehetőség, hogy Restore default. Azt kellene megcsinálni és visszaállítja alaphelyzetbe. Windows 10 melyik verzióján próbáltad?
2016.10.15 08:46
Ez nem biztos hogy a te hibád, a fekete képernyő, csak kurzor hiba már az első Windows 10 előzetesben is elérhető funkció volt, és már több verzió changelogjában is szerepelt a hiba javítása, de nekem 6-7 hónapja még biztos csinálta ezt. Megoldása nagyon nincs, nálam WIndows újratelepítéssel tűnt el a hiba.. ;)
2016.10.15 13:58
Kösziii *-*
Mindig jól jön ez a cikk! :D
2015.12.02 07:52
Köszi, ezt már kerestem egy ideje!
2015.09.25 13:16