Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Aero Glass Windows 10 alatt

A felhasználók nagy rajongással fogadták a Windows 10 operációs rendszert, ennek köszönhetően már több, mint 70 millióan telepítették fel. Sokak még várnak egy bizonyos fejlesztést, mely komolyabban a Windows 7-ből vált ismerté, azaz az Aero Glass.

Bár a start menü és az értesítő központ tud ilyet, mégis az ablakok fejlécei nem képesek áttetszővé válni, viszont erre van megoldás, ahogy a Windows 8 és 8.1 esetében volt.

Egy külső alkalmazás segítségével könnyedén be tudjuk állítani, hogy a Windows 10 operációs rendszerünk alatt az ablakok fejléce is átlátszó legyen. Ez nem minden, hisz azt is képesek vagyunk szabályozni, hogy mennyire legyen átlátszó, illetve mekkora legyen az árnyék körülötte. Esetleg még Windows 7 stílust is képesek vagyunk beállítani, mellyel kerekítve lesznek az élek.

Bár elég mellékes, de beállítható még az is, hogy automatikusan alkalmazkodjon a téma színéhez vagy mi adunk egy egyedi színt.

A programot innen tudjuk letölteni.

A működéséről videó is elérhető!

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}