Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

Tisztázzunk néhány helyzetet

Az utóbbi napokban hetekben kisebb-nagyobb viták kerekedtek. Ezt próbáljuk most tisztázni.

Elsősorban, megjegyezném, hogy a uCoz Magyar részlegével partnerek vagyunk jelenleg is és segítünk nekik a munkálatokban és közösen próbáljuk megmenteni a magyar részleget. Nos, már több hónapja tapasztaltuk, hogy a WindowsMix nevezetű portál nem helyezte ki megfelelően a „A ucoz a tárhelye” című szöveget, védjegyaláírást. Eddig szótlanul tűrte a uCoz magyar részlege, majd mikor a megnevezett közösségi portál szidkózta a rendszert, ilyen olyan kisebb hibák miatt, melyért majdnem a plafont tépdesték, szóltak, hogy hát kérem több hónapja nincs kint a védjegy.

A nevezett portál szerint a jelzés előtt pár nappal történő frissítés során tűnt el, mely teljes mértékben nem volt igaz. Ezt több képernyőképpel is tudjuk bizonyítani.

Ez nem minden, hisz szerintük az uCoz cms rendszer az „Övüké” és miért kellene kirakni a védjegyet, miközben több tízezer forintot költenek magára a rendszerre (Halkan megsúgom, hogy uCoz Magyarországi részlegével utánanéztünk: havi 5,99 dollárt, azaz havi 1650 forintot juttattak a szolgáltató felé).

A modortalanság, amivel képesek voltak fikázni és modortalanul válaszolni a magyar uCoz jelenlegi karbantartójával. Anyuját szidták, elküldték a mélybe, tudatlannak nevezték.

Ezeket mind hagytuk szó nélkül és valamelyest nevettünk rajtuk.

Nemrégiben költöztek a uCoz-ról, mert szerintük, tiszteletlenül bánik velük a uCoz magyarországi vezetése (ez csakis amiatt, mert jelezve lett nekik, hogy a védjegyet tegyék vissza, ráadásul finoman!).

Ekkor szépen elvitték tőlünk a képfeltöltőt, mindenestül. Alapvetően a képfeltöltőt jónéhány éve mi is a dirtywindows portáltól kaptuk.

Viszont jelzésünkre, hogy csak az API key-t cseréljék le válaszul a következőket kaptuk:

Tehát miért vennék le, ha valóban az övék lenne? Miért mi vagyunk a „parasztok”, ha nem az övüké és bizonyítékokkal alátámasztva jelezzük a problémát?

Megtehettük volna egyszerűen email-en keresztül, ha lenne nekik. Másképp nem tudtuk jelezni.

Ezt a vitát azzal zártuk, hogy nem folytattuk a vitát. Azt csinálnak vele, amit akarnak.

A mai nap viszont jelezték újra felém, hogy az EU-s adatvédelmi szabályzatnak nem felelünk meg és a privátszférát is sértjük, mivel WM (fentebb állított) portál szerint, mi képesek vagyunk beleolvasni a privát üzenetekbe. Természetesen ebben is csak úgy belevontak minket és fikáznak, csak hogy magukat jobb színben tüntessék fel.

Majdnem, de mégse. Öntsünk tiszta vizet a pohárba.

Igaz az SQL-ben nálunk (INTO) szárazan benne vannak az üzenetek, de miért lenne értelme levédetni és titkosítani, ha azok amúgy is visszafejthetők? Mert hát vissza kell fejtenünk, hogy az elküldött személy is el tudja olvasni. Most egy BASE64 mit sem segítene rajta.

Viszont még hozzáteszem, ha nekünk lenne időnk, sem olvasnánk bele az üzenetekbe. Mi hasznunk lenne belőle? Ráadásul heti több ezer üzenetet átolvasni teljes káosz lenne. Tehát ebből adódóan nem értjük a feltételezést.

A másik pedig a következő a mai nap hozzászólásában. Elvileg a uCoz statikus oldal. Teljes mértékben tévedés. Ugyanis dinamikus, tehát ajánlott mindennek utána olvasni és nem nekik preferálni.

Ott nekik hiába magyaráznának meg, és hiába helyeselnénk. Egyszerűbbnek tűnt cikk formájába önteni a dolgot, mivel például a mai nap többen is megkerestek amiatt, hogy miért olvassuk a „privát üzeneteket”. Ahogy fentebb írtuk, mi ilyet nem teszünk. Van rá időnk?

Egyébként:

*Az anyagok publikusan jelentek meg. Szabályzatot és adatvédelmi irányelvet a WindowsMix portálon nem találtunk, így az általános irányelv szerint jártunk el a képek beillesztésével kapcsolatban.

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}