Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 10 változatok közötti különbségek

A Windows weboldalán - pontosabban a könnyen megjegyezhető wincom.blob.core.windows.net webhelyen találtuk meg az egyes Windows 10 kiadások közötti különbséget. Magyar nyelven nem találtuk meg, de angolból egyből 2 változatot is találtunk, melyek között csak annyi a különbség, hogy a FINAL névre keresztelt PDF-en Windows 10-es színezést és betűtípust kapott az en-gb nevűhöz képest. Nézzük is inkább a tartalmukat, melyből kiderül hogy az alap lehetőségek mindenféleképpen elérhetőek lesznek, így  - nem túl meglepő módon  - már a Home verzió is személyre szabható, tartalmazza a Cortana-t, a WIndows Hello-t, a Continuum-ot, a virtuális asztalokat és az Edge-t.

Hálózati felhasználásra viszont a Home csak az alap dolgokat tudja, tartományhoz való csatlakozáshoz már legalább Pro változatra kell befizetnünk, de akkor már Bitlockert, Remote Desktopot és Internet Explorer-hez Enterprise módot is kapunk. Akinek viszont még AppLocker vagy Windows To Go is kéne, annak már legalább Enterprise vagy az Education változatot kell megvennie. Igen, az oktatásra szánt verzió szinte pontosan ugyanazt tudja mint a nagyvállalatoknak szánt kiadást, így tartalmazzák a DirectAccess-t és a BranchCache-t is, illetve még a startmenüt / start képernyőt is tudják csoportházirendből szabályozni. Az en-gb PDF-et ide kattintva, iletve a FINAL PDF-et ide kattintva tekintheti meg.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}