Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Chrome könyvjelzők importálása Microsoft Edge-be

A Chrome, vagy Chromium motoron alapuló böngészőkből Microsoft Edge böngészőbe való könyvjelző-importálás folyamata nem annyira egyszerű, mint gondolnánk, ugyanis a Chrome és az Edge mellett még egy böngészőre - a jó, öreg Internet Explorer-re - is szükségünk lesz. Ebben a cikkben részletesen leírjuk a könyvjelző-importálás folyamatát.

1. Könyvjelzők exportálása Google Chrome-ból HTML fájlba

Lépjünk be a Google Chrome-ba, vagy egy Chromium motorra alapuló böngészőre, majd kattintsunk jobb egérgombbal a Chrome könyvjelzősávra. Itt kattintsunk a Könyvjelzőkezelő elemre. (Ugyanezt el lehet érni, ha a chrome://bookmarks/ címet írjuk be a böngésző címsorába).

Kattintsunk a Rendezés >> Könyvjelzők exportálása HTML-fájlba elemre.

Mentsük el a HTML fájlt valahová.

2. Könyvjelzők importálása Internet Explorerbe

Internet Explorerben kattintsunk a jobb felső sarokban levő csillag ikonra, majd a Hozzáadás a kedvencekhez melletti lefele mutató nyílra. Itt válasszuk ki az Importálás és exportálás elemet, majd végezzük el az importálási folyamatot.

A harmadik lépés előtt akár át is rendezhetjük a könyvjelzőket, mivel Edge-ből egy picit nehezebb.

3. Könyvjelzők importálása Microsoft Edge-be

Kattintsunk a jobb felső sarokban található Központ (három vízszintes, párhuzamos vonal) gombra, majd a Kedvencekre. Itt válasszuk a Kedvencek importálása hivatkozást.

Mivel csak az Internet Explorert választhatjuk ki, válasszuk ki, majd kattintsunk az Importálás gombra.

Az importálás pillanatokon belül lezajlik, és a Google Chrome kedvenceink megtalálhatóak a Microsoft Edge-ben is. A kedvenceket húzással át is rendezhetjük, viszont az egy picit bonyolult és időigényes munka, éppen ezért ajánlottam a könyvjelzők átrendezését Internet Explorerben.

Fontos megjegyezni, hogy Google Chrome-ban a kedvencek sáv mappája Könyvjelzősáv névre hallgat, míg az Edge a Kedvencek sáv nevet használja. Éppen ezért ne lepődjünk meg, ha a Chrome-os könyvjelzősáv elemei nem jelennek meg az Edge kedvencek sávján. Ezeket manuálisan kell áthelyeznünk a Kedvencek sáv mappába. Amennyiben nem Internet Explorerben végeztük az átrendezést, ajánlott áthelyezni a teljes Könyvjelzősáv mappát a Kedvencek sáv mappába, majd megnyitni a Könyvjelzősáv mappát, és sorra áthúzogatni az elemeket a Kedvencek sáv hivatkozásra:

bigblog profilképe
Sallai József @bigblog Egy srác akit nagyon érdekel a technológia, a fejlesztés és az alkotás.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}