1. Főoldal
 2. Cikkek
 3. Windows
 4. Így néz ki táblagépen a Windows 10 Build 10162

Így néz ki táblagépen a Windows 10 Build 10162

Windows

A Windows 10 asztali verziója hamarosan kész, mely párhuzamosan használható táblagépeken is 7 coltól felfelé, így fontos tényező az is, hogy az új rendszer táblagépen mennyire használható és hogyan néz ki.

A WinBeta egyik újságírója ráhúzta egy Toshiba táblagépre a legfrissebb előzetes Windows 10 rendszert és 15percben bemutatják nekünk a lehetőségeket és az új UI-t (felületet).

A Windows 8-hoz képest számos ponton használhatóbb lett a rendszer, kezdőképernyő és az alá írt alkakmazások.

Újdonságok:

 • A csempék már nem szalagosan úsznak oldalra, hanem oszlopokba rendeződnek és függőlegesen helyezkednek el lefelé.
 • Bal oldalt felül helyezkedik egy menü ikon, amivel telepített alkalmazásainkat érjük el. Természetesen alul is elhelyezkedik egy alkalmazások ikon közvetlen a start menü fölött, amivel ugyan úgy elérhetjük a telepített alkalmazásokat.
 • A power gomb bal oldalt helyezkedik el, picivel talán kényelmesebb is, hogy nem jobb oldalt felül helyezkedik el, ahogy az a Windows 8 esetében volt.
 • A tálcán elérhető egy vissza gomb, amely nagyon hasznos újítás, mellette a Cortana (Magyarországon nem elérhető, így csak keresés jut nekünk), amellett pedig egy több asztal funkció, mely táblagépeknél (táblagép üzemmódban) a megnyitott alkalmazásokat hozza elő.
 • A tálcán jobb oldalt a szoksásos értesítő ikonok jelennek meg, viszont teljesen új ikon is szerepel köztük, mégpedig az értesítések, melyet akkoriban az Android rendszerben ismerhettünk meg. Ez korábban már a Windows Phone 8.1-ben is portolva lett.
 • Teljesen új animációk kerültek bele
 • A beállításokban vagy az értesítések ablakban kikapcsolható a táblagép üzemmód, mellyel visszakerülünk az ablakos módra, kinézetre. Így ha éppenséggel nem tetszik nekünk a csempés, teljes képernyős felület, akkor visszatérhetünk megszokott asztali Windows-unkra.

Természetesen még számos megválaszolatlan kérdés van, amire még mi is keressük a lehetőségeket, megoldásokat, válaszokat, ezek pedig:

 • Windows 8.1 with Bing táblagépekre elérhető lesz-e a Windows 10?
 • 1GB SDRAM-al szerelt táblagépekre elérhető lesz-e a Windows 10?
 • Régebbi, kétmagos Intel Atom CPU-val szerelt táblagépekre elérhető lesz-e a Windows 10?
 • Milyenek lesznek a képernyőfelbontás megkötések?
 • Mennyire fogja terhelni az új rendszer az akkumulátort a készülékben?

Ti mit gondoltok? Közeljövőben vásároltok Windows-os táblagépet?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +873 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
3 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Nekem van egy allview wi7 tabletem. 16gb belső tárhelye van és jelenleg 2gb a szabad hely. Kíváncsi leszek, hogyan tudom majd frissíteni. Mondjuk a gwx ikon még meg sem jelent.
2015.07.05 08:23
Szabadíts fel helyet :P
2015.07.05 09:33
Hehe, már megpróbáltam és lett belőle 2,4gb :D Az annak elég, hogy lejön az ápdéjt vagy még annak se :D
2015.07.05 09:36