1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. [Hogyan] Távolítsuk el a Windows 10 beszerzése ikont a tálcáról

[Hogyan] Távolítsuk el a Windows 10 beszerzése ikont a tálcáról

Windows

A Windows 10 megjelenése előtt, pontosabban 2015 Június elsejével megjelent sokak előtt a tálcán egy Windows ikon. Nos, erről az ikonról annyit érdemes tudni, hogy ezzel tudjuk magunknak regisztrálni az ingyenes Windows 10 frissítést, már persze, ha rendesen Windows 7 vagy 8 OEM vagy Retail kulccsal rendelkezünk.

Aktivátoros megoldásokkal rendelkezőknek a frissítés nagyon kérdéses, hisz még nem tudni, hogy utána nekik aktivált lesz-e a Windows 10. Na, de erre egy másik cikkben ki fogok térni a napokban.

Ugye egy kicsit zavaró lehet az ikon az értesítéseknél, miközben még bő 1,5 hónap kell a megjelenésig, így van pár trükk, amivel elrejthetjük, vagy éppen teljesen eltávolíthatjuk ezt az ikont.

A három lehetőség

  • Ikon elrejtése
  • Alkalmazás teljes bezárása
  • Alkalmazás eltávolítása

Az ikon elrejtése

A tálca értesítéseinél képesek vagyunk az ikonokat rendezni a nekünk tetsző módon, tehát elrejthetjük értesítésekkel együtt, vagy csak akkor engedjük neki, hogy megjelenjen, ha éppen van értesítés. Esetünkben ez azt jelenti, ha megjelenik a Windows 10 frissítés, akkor kapunk egy értesítést róla, szerintem ennyi bőven elég, addig az ikon elrejtve marad.

1 Lépés: Nyissuk meg a további értesítésikonok részt, majd kattintsunk a „Testreszabás” címszóra.

2 Lépés: A megjelent ablakon valószínűleg legfelül megtaláljuk a GWX (Get Windows X) lehetőséget. Itt a viselkedésmódnál válasszuk ki a „Csak az értesítés megjelenése” vagy az „Ikonok és értesítések elrejtése” lehetőséget, természetesen, amelyik nekünk kedvezőbb.

Az alkalmazás teljes bezárása

Ez legfőképp esetleg Windows 8 és 8.1 alatt hasznos, hisz hibernálás (kikapcsolás) során megmaradnak beállításaink, tehát nem indul el újra a GWX.exe, amíg nem végzünk teljes újraindítást. Ez annyival jobb, mint a törlés, hogy képesek leszünk nekünk kedvező időpontban elindítani a programot, például július végén, amikor is megjelenik majd a frissítés.

1 Lépés: Tálcára jobb klikkel kapunk egy menüt, majd a „Feladatkezelő” lehetőséget válasszuk.

2 Lépés: A megjelent ablak, ha kisméretű, ahogy a képen látható, akkor a „Több részlet” címkébe kattintsunk bele és megjelenik a teljes feladatkezelőnk.

3 Lépés: Keressük meg a „Folyamatok” listában a GWX alkalmazást, majd arra jobb klikkel előhozva a menüt, menjünk a „Feladat befejezése” opcióra.

Az alkalmazás eltávolítása

Ha teljes mértékben nem érdekel minket a Windows 10 frissítés, akkor lehetőségünk van a GWX értesítő alkalmazás teljes eltávolítására. Ez pontosabban a KB3035583 féle rendszerfrissítés.

1 Lépés: Nyissuk meg a futtatás ablakot, például a Windows + R billentyűparanccsal, majd írjuk be az „Appwiz.cpl” szócskát.

2 Lépés: A megjelent ablakon a bal oldali címkék közül kattintsunk a „Telepített frissítések megjelenítése” linkre.

3 Lépés: A „Microsoft Windows” frissítéseknél, keressük meg a „KB3035583” csomagot, majd kattintsunk rá jobb klikkel és eltávolítás lehetőséget válasszuk.

Az eltávolítást követően a rendszer nem igényel újraindítást, illetve ha mégis szükségünk lenne eme alkalmazásra könnyedén fel tudjuk telepíteni újra a Windows Update alól.

Forrás: IntoWindows

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +877 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
3 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Nekem maradnom kell a windóz 7-nél, mivel az még kezeli a microsoft virtuális xp asztalát. Windóz 8 és 8.1 nem viszi, windóz 10-zel meg nem kísérletezek.

A hármas pont jól működne, ha az auto frissítés nem töltené le azonnal újra. Tehát szinte már az uninstall alatt letölti újra, és telepíti. Vagy az automata frissítés megtartása mellett nem lehetne tiltani ezt a "fontos frissítést", hogy ezt hagyja abba?

A kettes pont jobban tetszik így. Valami programkezelőben, vagy regeditben nem lehetne beállítani, hogy windóz indulásakor ne induljon el automatikusan a GWX?
2015.08.24 07:54
Létrehozok egy cmd-t és
@echo
kill gwx.exe

Elvileg ennek így mennie kell. Indításba berakod késleltetve és menni fog :D
2015.08.24 13:55
Részletes leírás videóval az oldalamon: http://computermagus.hu/a-windows-10-beszerzesi-ertesites-gwx-eltuntetese-leiras-es-video/
2015.06.22 19:42