Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

[Hogyan] Távolítsuk el a Windows 10 beszerzése ikont a tálcáról

A Windows 10 megjelenése előtt, pontosabban 2015 Június elsejével megjelent sokak előtt a tálcán egy Windows ikon. Nos, erről az ikonról annyit érdemes tudni, hogy ezzel tudjuk magunknak regisztrálni az ingyenes Windows 10 frissítést, már persze, ha rendesen Windows 7 vagy 8 OEM vagy Retail kulccsal rendelkezünk.

Aktivátoros megoldásokkal rendelkezőknek a frissítés nagyon kérdéses, hisz még nem tudni, hogy utána nekik aktivált lesz-e a Windows 10. Na, de erre egy másik cikkben ki fogok térni a napokban.

Ugye egy kicsit zavaró lehet az ikon az értesítéseknél, miközben még bő 1,5 hónap kell a megjelenésig, így van pár trükk, amivel elrejthetjük, vagy éppen teljesen eltávolíthatjuk ezt az ikont.

A három lehetőség

  • Ikon elrejtése
  • Alkalmazás teljes bezárása
  • Alkalmazás eltávolítása

Az ikon elrejtése

A tálca értesítéseinél képesek vagyunk az ikonokat rendezni a nekünk tetsző módon, tehát elrejthetjük értesítésekkel együtt, vagy csak akkor engedjük neki, hogy megjelenjen, ha éppen van értesítés. Esetünkben ez azt jelenti, ha megjelenik a Windows 10 frissítés, akkor kapunk egy értesítést róla, szerintem ennyi bőven elég, addig az ikon elrejtve marad.

1 Lépés: Nyissuk meg a további értesítésikonok részt, majd kattintsunk a „Testreszabás” címszóra.

2 Lépés: A megjelent ablakon valószínűleg legfelül megtaláljuk a GWX (Get Windows X) lehetőséget. Itt a viselkedésmódnál válasszuk ki a „Csak az értesítés megjelenése” vagy az „Ikonok és értesítések elrejtése” lehetőséget, természetesen, amelyik nekünk kedvezőbb.

Az alkalmazás teljes bezárása

Ez legfőképp esetleg Windows 8 és 8.1 alatt hasznos, hisz hibernálás (kikapcsolás) során megmaradnak beállításaink, tehát nem indul el újra a GWX.exe, amíg nem végzünk teljes újraindítást. Ez annyival jobb, mint a törlés, hogy képesek leszünk nekünk kedvező időpontban elindítani a programot, például július végén, amikor is megjelenik majd a frissítés.

1 Lépés: Tálcára jobb klikkel kapunk egy menüt, majd a „Feladatkezelő” lehetőséget válasszuk.

2 Lépés: A megjelent ablak, ha kisméretű, ahogy a képen látható, akkor a „Több részlet” címkébe kattintsunk bele és megjelenik a teljes feladatkezelőnk.

3 Lépés: Keressük meg a „Folyamatok” listában a GWX alkalmazást, majd arra jobb klikkel előhozva a menüt, menjünk a „Feladat befejezése” opcióra.

Az alkalmazás eltávolítása

Ha teljes mértékben nem érdekel minket a Windows 10 frissítés, akkor lehetőségünk van a GWX értesítő alkalmazás teljes eltávolítására. Ez pontosabban a KB3035583 féle rendszerfrissítés.

1 Lépés: Nyissuk meg a futtatás ablakot, például a Windows + R billentyűparanccsal, majd írjuk be az „Appwiz.cpl” szócskát.

2 Lépés: A megjelent ablakon a bal oldali címkék közül kattintsunk a „Telepített frissítések megjelenítése” linkre.

3 Lépés: A „Microsoft Windows” frissítéseknél, keressük meg a „KB3035583” csomagot, majd kattintsunk rá jobb klikkel és eltávolítás lehetőséget válasszuk.

Az eltávolítást követően a rendszer nem igényel újraindítást, illetve ha mégis szükségünk lenne eme alkalmazásra könnyedén fel tudjuk telepíteni újra a Windows Update alól.

Forrás: IntoWindows

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}