Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

[Hogyan] Ellenőrizzük, hogy szoftvereink és drivereink megfelelőek-e a Windows 10 számára

A Microsoft gőzerőkkel dolgozik azon, hogy szinte minden eszközön Windows 10 fusson. A Windows 10 július 29-én válik elérhetővé, előre láthatólag ekkor még csak frissítés formájában, melyet eredeti licenszel rendelkező Windows 7 és 8.1 felhasználók kapnak meg teljesen ingyen. Természetesen csak akkor, ha a frissítést elvégezzük 2016 június 29-ig.

Már valószínűleg több millióan regisztráltak az ingyenes frissítésre, viszont kérdés, hogy az adott gépen futni fog-e, egyáltalán megfelelőek-e a driverek, hardverek?

Június elsején valószínűleg minden Windows 7 és 8.1 felhasználónál megjelent egy kis Windows ikon a tálcán, melyre kattintva megjelenik az ingyenes frissíthetőség Windows 10-re, részletes leírása és ezen belül képesek vagyunk megnézni, hogy telepített alkalmazásaink, illetve driverek alkalmasak-e a telepítésre.

Ha nem látjuk az ikont, akkor valószínűleg nem töltöttünk le minden kötelező frissítést vagy nincs a KB3035583 csomag telepítve a számítógépre. Vagy más egyéb eshetőség is lehet, ami miatt nem jelenik meg. DirtyWindows-on ezt részletesen leírják és javítási lehetőség is elérhető, emiatt nem fogok én kilométert szövegelni.

Akkor nézzük meg, hogyan lehet ellenőrizni:

1. Lépés: Keressük meg a Windows Logo-t a tálcán és kattintsunk bele kétszer.

2. Lépés: Bal felső menüt nyissuk meg.

3. Lépés: A menüben „A gépe készen áll” lehetőségre menjünk.

4. Lépés: Kapunk egy ablakot, miszerint „Minden rendben”, „Nem minden felel meg, de telepíthető”, „Erre az eszközre nem telepíthető” üzenetet kapjuk.

Ha utóbbit akkor sajnos nem tudjuk elvégezni a frissítés, de azon vagyunk, hogy ezt a lehetőséget meg lehessen kerülni.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}