Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Megvan, hogy milyen Windows 10 verziók lesznek

A Microsoft Blog-ján közzétett post alapján megtudtuk, hogy 7 verzió közül lehet majd választani. Ezek közül párat sejtettünk is, hogy lesznek, mint a Home, Pro, Enterprise és a Mobile, amik ugye az otthoni felhasználók, szakemberek és vállalatok igényeit próbálja meg szem előtt tartani. Na meg a IoT Core-ra is számíthattunk, csak eddig "raspberry pi-re optimalizált Windows 10" néven ismertük. Még mindig nem annyira meglepő hogy jön egy iskolai, oktatási célokat szem előtt tartó Education változat, bár Windows-ból még nem láttunk ilyet, de Linux-ból már többet is. És most elérkeztünk a hetedik változathoz. Nem, ez nem egy Xbox One-ra szánt változat lesz, hanem, ez lesz a Mobile Enterprise változat, amiről még elképzelni sem tudjuk, miben lesz más, mint a sima Mobile változat. Mint ahogy azt sem, hogy az Xbox-okon akkor most melyik Windows 10 változat fog futni. Remélhetőleg hamar kiderül.

A Microsoft képén egyértelműen ott van az xbox is, viszont most valahogy nem került szóba, milyen rendszer érkezik rá.

Érdemes lehet még átnézni, miről mire lehet majd ingyen frissíteni:

Windows 7, 8 vagy 8.1 rendszerek Home és Pro verzióiról a hasonló Windows 10 verzióra ingyen lehet majd frissíteni.

Windows Phone 8.1 használók pedig Windows 10 Mobile-ra tudnak majd ingyen frissíteni. 

Az IoT Core változat pedig régebbi Microsoft-os állítás szerint ingyenes lesz, bár ez a mostani Blog-postban nem lett megerősítve.

Tehát az Enterprise és két új Windows verzió az Education és a Mobile Enterprise verziók lesznek azok, amiket - legalábbis jelenlegi állás szerint - ingyen nem fogunk tudni majd használni - hacsaknem egy 30 napos előzetes keretében.

A Windows 10-et egyébként - ahogy már eddig is tudtuk - 111 nyelven lehet majd használni - köztük magyarul is.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}