Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Vége a Project Spartan-nak, itt a Microsoft Edge

A Microsoft Build konferenciájának tegnapi Keynote-ján a Project Spartan kódnevű böngésző végleges nevét is megtudhattuk, ami a már címben is említett Microsoft Edge lesz. Maga a program Univerzális alkalmazás, tehát mobiltól kezdve, tableten és PC-n át TV-n - pontosabban Xbox-on - is futni fog. A böngésző nem sok mindenben emlékeztet az Internet Explorer-re, újratervezett, egyszerű felületet kapott, melyből kiemelendő a böngészési lapok előnézeti képének megjelenítése, ha az egér a fül fölött van. Mindemellett nagy hangsúlyt kapott a Cortana integrálása, és a bővítmények kezelése. Utóbbiak közül a Chrome-n jól futó bővítményeket minimális munkával lehet majd Edge-re átírni, mert a két böngésző nagyon hasonló, HTML5-re és JavaScript-re épülő bővítményeket használ. Persze az Edge nem teljesen szakadt el elődjétől, az Internet Explorer-től, bár az egész programot újratervezték, teljesen új programról van szó, de az E-betűs, mindenki által ismert logo-tól nem nagyon szakadtak el - nyilván azért, mert sokan ezt azonosítják magával az Internettel.

 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}