Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Visszavont Windows 10 előzetes frissítés és hibás visszaállítás

A Microsoft gőzerővel dolgozik a következő nagy-egységes operációs rendszerén és már számos előzetes verziót láthattunk, mégis a mobilos szériák szívták meg. A felhasználók visszajelzése szerint számos Lumia készüléken olyan hibák keletkeztek, melyek azonnali javítást igényelnek, viszont a következő előzetesig a Microsoft nem fog kiadni új frissítést, ezért aki tudja és teheti, állítsa vissza a Windows Phone 8.1-et.

Melyek azok a készülékek:

  • Lumia 520
  • Lumia 521
  • Lumia 525
  • Lumia 526
  • Lumia 620
  • Lumia 630

Viszont egy pillanatra még álljunk meg, és ne kapkodjuk el a visszaállítást.

Sokan nekiálltak és visszaállították a 8.1 rendszert, viszont az esetek többségében nem sikerült. Nem, hogy nem sikerült, de sajnos visszaállításkor a telepítő felülírta a flash-t is hibásan, így már a géppel sem tud kommunikálni a telefon. Ez nem minden, hisz ezek után csak egy fekete képernyőt fogunk látni és a rendszer már nem tud felállni a telefonon.

A Microsoft dolgozik a javításon, hisz a Flash felülírására nem vonatkozik a garancia, tehát amíg nem sikerül ezt a problémát orvosolni, addig ne próbáljuk meg visszaállítani telefonunkat a korábbi stabil operációs rendszerre, hisz fele-fele esélyünk van arra, hogy belebukik ebbe a hibába.

Ha pedig sajnos belefutottunk ebbe a hibába, akkor érdemes várnunk, hisz nem kizárt, hogy találnak megoldást a problémára. A Microsoft Kérdezz fórumon a leírtak szerint már az 1.2.4 verziószámot képviselő Windows Phone Recovery Tools szoftverben javítva lett a hiba, de még nem kizárt, hogy előfordul 1-1 készülék alatt a hiba. A leírásban benne van, hogyan kelthetnénk életre a telefont. Eddig visszajelzések szerint néhány embernek már sikerült.

Visszatérve a flash felülírásra. A Microsoft állítása szerint túl nagy csomagokat próbált meg rövid idő alatt felülírni a Windows Phone Recovery Tools szoftver, ennek köszönhető a flash félreírása vagy hibás beállítása.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}