Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Kiszivárgott néhány kép a kis táblagépekre szánt Windows 10-ről

A Microsoft már januárban bejelentette, hogy a 8 hüvelykes vagy annál kisebb táblagépekre nem kerül asztali operációs rendszer, tehát az asztal nem lesz elérhető, csak a modern felület. Hogy ez miben különbözhet az RT-től, eddig a pillanatig nem tudtuk és nem is sejtettük.

A képek szerint a Windows 10 Mobile rendszert fogják portolni a táblagépekre, tehát egy komplett mobilos rendszert kapunk, teljes értékű alkalmazásokkal.

Ez abból a szempontból is nagy előny, hogy olyan fejlesztések vannak már most is a Windows Phone rendszerben, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat. Tehát ebben benne vannak a gesztusérzékeny vezérlőegységes és könnyed kezelhetőség. Azért egy 7 és 8 hüvelykes táblagépen sok lehetőség nem adódik az asztalon. Ki tudjuk használni a funkciókat, de nem olyan kényelmesen, ahogy majd hamarosan tehetjük.

Bár már csak csempés felület marad, ahogy említettem mégis számos előnye van.

A Windows 10 Mobile rendszer olyan újdonságokat fog magával hozni, mint például teljes értékű fájlkezelő, tágabb hozzáférési lehetőségek, különállő alkalmazások, melyek bármikor frissíthetőek lesznek áruházból.

Mindezek mellett a teljes felületet újradolgozták, tehát beállíthatunk teljes értékű háttérképet, mely a csempék mögött bújik majd meg. A csempék átlátszóságát is tudjuk majd szabályozni, mellyel elég dizájnosság tudjuk tenni készülékünket.

Érdemes megjegyezni, hogy 7 hüvelyk és afelett elérhetőek lesznek a Windows 8.1-ben ismert funkciók, mint például az osztott képernyő és teljes értékű charm bar.

Bár még ez elég kevés információ és kép, örülhetünk annak, hogy belelátunk egy picit a fejlesztésekbe, talán hamarosan mi is kipróbálhatjuk. Bár kíváncsi lennék arra, hogy a frissítést mondjuk az Allview wi7 táblagépre, hogy oldják meg, amin teljes értékű Windows 8.1 van, mivel annyi tárhely nem áll rendelkezésre, hogy asztali Windows 10-re tudjak frissíteni.

Viszont a képek láttán senki ne essen pánikba. Ezek a képek március elején készülhettek a WinBeta forrásai szerint, tehát a BUILD konferencián valószínűleg már elég friss build kerül bemutatásra.

Forrás: http://www.winbeta.org/news/heres-early-first-look-windows-10-small-tablets

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}