Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

[Hogyan] Távolítsuk el a Windows.old mappát Windows 10 alatt

Az új rendszer előzetesének megjelenése óta számos újdonság került napvilágra, viszont nem szabad a kisebb dolgokat félrerakni, hisz sokszor hasznos lehet, mint például a mostani cikkünk is. A Windows 8 vagy 8.1 rendszerről való frissítés után rendszerünk lerak a rendszermeghajtónkra egy Windows.old nevezetű mappát, melyet szabad kézzel nem tudunk eltávolítani, viszont ehhez vannak bevált belsős módszerek. Nem kell külsős programokat használnunk. Elég nekünk a cleanmgr (Lemezkarbantartó) vagy a natúr CMD (parancssor).

Lemezkarbantartóval

Nyissuk meg a "This PC"-t, tehát a „Számítógép” ikonkát.

Keressük meg a rendszermeghajtónkat, amelyre az operációs rendszert telepítettük, majd jobb klikkeljünk rá és „Properties”-re (Tulajdonságok) menjünk.

A megjelent ablakon látunk egy diagramot, mellette pedig egy „Disk Cleanup” (Lemezkarbantartó) gombot, erre kattintsunk. Megjelenik egy betöltő ablak. Várjuk meg..

Ha végigment a csík kapunk egy másik ablakot, melyen már ki tudjuk választani, hogy mit szeretnénk kitakarítani a gépen. Itt először a „Clean up system files”-ra menjünk, mely rendszergazdai beavatkozást igényel.

Ezt követen megjelenik egy „Previous Windows Installation(s)” kiválasztható lehetőség a listában. Válasszuk ki és egyszerűen nyomjunk egyOk”-ét.

Parancssorral

A parancssoros megoldás talán a legegyszerűbb számunkra, hisz elég egyetlen sor ahhoz, hogy legyaluljuk eme mappát.

Indítsunk rendszergazdaként egy parancssort, majd a következőt illesszük be és nyomjunk entert:

RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old

Ha „Removed Successfully” üzenet jelenik meg, akkor sikeresen eltávolításra került.

Forrás: IntoWindows

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}