Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Fejlemények: Windows 10 Build 9926

Tegnap este 7 óra körül letölthetővé vált a Windows 10 Build 9926 Technical Preview, amit a Microsoft kedden este mutatott be. A bemutató estéjén állításuk szerint jövő héten vált volna elérhetővé, viszont ezt díjazzuk, hogy valamivel előbb megtörtént, főleg péntek este, így lesz egy hétvégénk tesztelni munka előtt.

Az új előzetes számos fejlesztést hozott, viszont ki kell emelnem, hogy még rettentő bug-os, még gyengébb gépeken is. Elsődleges rendszerként nem ajánlott!

Következzenek az újdonságok:

Cortana

Régiónkba egyelőre nem érthető el, viszont ennek „okos” keresőjét tudjuk használni. Igazából csak a Metro-s keresőt váltja le, sok változás nincs kinézetén kívül.

Megújult start menü

Az elrendezés teljesen megváltozott a korábbi előzeteshez képest, a szalagos menü függőleges irányokba mozgatható (fel-le), emellett nagyobbak és letisztultabbak lettek az alkalmazásikonok a listában.

A teljes képernyős üzemmód (jobb felül X alakra menve jelenik meg) is teljesen korrekt elrendezést és megjelenést kapott, mely sokak számára tetszetős lehet. Ez a funkció abból a szempontból jó húzás a Microsoft részéről, hogy akinek a teljes metro-s felület tetszett, annak ott a teljes képernyős mód, akinek pedig kisebb kell, mint a start menü, annak pedig ott van az alap.

Új modern alkalmazások

Store (beta)

Elég komoly átrendezést, kinézetet kapott az új áruház. Egér + Bill használattal is teljesen korrekt, tehát pillanatok alatt fel lehet dobni gépre bármit, nem kell kiló-métereket szaladnia az egérnek, ahhoz, hogy egy alkalmazás (vagy több) felkerüljön. Szép letisztult felület jellemzi az alkalmazást.

Xbox

Ez jelenti számomra a nagy előrelépést. Rettentően jól néz ki az új Xbox alkalmazás, tényleg olyan, amilyennek lennie kell. Bal oldalt található a control menü oszlop, középen a tartalom, jobb oldalt pedig a Chat.

Újabb felület, új ikonok

Számos ponton változott a felület a korábbi előzeteshez képest, mégpedig:

  • Új ablak effekt
  • Új tálca (ikon) effekt
  • Új ikonok (This PC, Controls, Windowed buttons)

Értesítés központ

A teljes értesítési központ megújult. Hasonlít a Windows Phone 8.1 Action Center megoldásához. Minden értesítés ide fog beérkezni, tehát itt tudjuk majd visszanézni a kapott értesítéseket, jött az akár asztali vagy metro-s alkalmazástól.

Az új vezérlőpult csempés felületbe bújva

Teljesen letisztult „csempés” vezérlőpult, azaz most már beállítások fogadja a rendszert használókat, hisz elvileg a teljes asztali vezérlőpult eltávolításra kerül a windows 10-ből.

Amit még várunk

  • Spartan
  • DirectX 12

Videó

 http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}