Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows Phone - 2014 51. heti alkalmazásajánló

Mivel sajnos még számos fejlesztő nem portol alkalmazást Windows Phone alá, így érdemes megemlítenem, hogy az adott héten milyen alkalmazások jelentek meg, melyeket érdemes használni vagy legalábbis beszélni róla.

A héten néhány olyan alkalmazás és játék jelent meg, melyről érdemes szót ejteni, hisz mi sem gondoltuk volna még akkoriban, hogy ezeket a játékokat alkalmazásokat is portolni fogják eme mobilos operációs rendszerre. Mindemellett újabb Nokia (Microsoft) alkalmazás is érkezett.

Programok

Lumia Gestures Beta

A Gestures olyan más platformokon régóta megszokott funkciókat hoz el, mint például:

  • hívás fogadása a készülék fülhöz történő emelésével,
  • némítás ha telefonbeszélgetés közben a készüléket kijelzővel lefelé lerakjuk egy egyenes felületre,
  • kihangosítás ha a mobilt kijelzővel felfelé nézve rakjuk le egyenes felületre – szintén telefonbeszélgetés közben,
  • csengőhang-némítás amennyiben a telefont kijelzővel lefelé fordítjuk.

Hozzá kell tennem, hogy a Lumia 530, 630, 635 közelségérzékelő hiányában sajnos nem használható ki minden funkció a programban!

Letöltés

 

Navmii

A Navmii egy navigációs alkalmazás, mely az OpenStreetMap térképeit használja, melynek érdekessége, hogy csak a felhasználók bővítik. Ez néha több frissítést is eredményezhet, de ennek ellenére képes az alkalmazás offline módban is működni, így kímélve az értékes adatforgalmi keretünket.

Néhány fontosabb funkció még:

  • Hangalapú navigáció
  • Gyors útvonaltervezés
  • Automatikus újratervezés
  • Offline és online címkeresés
  • Navigálás irányítószám, város, utca vagy érdekes hely (POI) alapján
  • Integrált Google utcanézet

Bár igazából, amit tud a Navmii azt tudja a HERE Maps is, de szép látni, hogy kiváló alkalmazásokkal kezd bővülni a Windows Phone Áruház.

Letöltés

 

MEGA

Megjelent a hivatalos MEGA alkalmazás Windows Phone alá. Elég sokat kellett várnunk ahhoz, hogy végre „mi” is megkapjuk eme szoftvert. Maga a program teljesen kihasználható, le – feltölthetünk, új mappákat hozhatunk létre tárhelyünkön, mozgathatunk fájlokat, stb.

Letöltés

 

Játékok

Angry Birds Stella

Az Angry Birds Stella a klasszikus Angry Birds játékok példáját követi, azaz csúzlival kell a madarakat a malacokra lőni. A játékban 120 pályát teljesíthetünk, melyek mindegyike a lombkoronák között játszódik az Arany szigeten, a malacok vezére ezúttal nem a malac király, hanem egy madár, Gale a gonosz hercegnő, aki ellopta Stelláék fényképalbumát, és tönkre akarja tenni az Arany szigetet.

Letöltés

 

Minecraft

Mind Androidon, iOS-en és PC-n nagyon kedvelt a Minecraft, mely immár a Microsoft tulajdonában van, ideje volt, hogy megjelenjen a Windows Phone a platformon is, ahonnan kb. ugyanannyiért lehet megvásárolni, mint az egyéb áruházakból (Play Store, Apple Store).

Tehát Windows Phone-on is élvezhetjük a kockák rakosgatását Survival és Creative, valamin többjátékos módban. Mindezt 1600 forintért!

Letöltés

 

Family Guy: The Quest for Stuff

Androidra és iOS rendszerekre már április eleje óta elérhető a játék, mely végre tegnap megjelent a 3. nagyobb mobilos platform alá is. A játék ingyenesen letölthető és használható, illetve arról szól, hogy újjá kell épülnünk a Peter Griffin által elpusztított Quahog-t.

Figyelem a játékhoz 1GB Ram szükséges!

Letöltés

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}