Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows Defender teljes letiltása Windows 8 és 10 alatt!

A Windows 8-tól kezdve alapból megtalálható a Microsoft vírusirtója a Defender, mely már első indításkor élesen működik. Ez nem rossz, hisz legalább van egy alapszintű védelem, viszont sokak számára zavaró lehet, hisz érezhetően visszafogja a I/O műveleteket, mint például mappa megnyitást, ami tele van fájlokkal.

Lehetőségünk van másik vírusirtót telepíteni számítógépünkre, így a Defender automatikusan teljesen letiltásra kerül, viszont eltávolítás után újra aktív lesz a Defender.

Hogyan tiltsuk le teljesen a Defendert:

Nyissuk meg a vezérlőpultot, majd keressük meg a Defendert. Megnyitás után navigáljunk a beállítás fülre.

Először azt hinnénk, hogy megtaláltuk és a valós idejű védelmet kapcsoljuk ki, de ezzel a szolgáltatás még futni fog és emészti feleslegesen a memóriát.

A megoldás pedig a következő: Rendszergazda fül alá navigáljunk a beállításokban, majd az „Alkalmazás bekapcsolása” jelölőnégyzetből vegyük ki a pipát és kattintsunk a „Beállítások mentése” gombra.

Ezt követően egy üzenet fogad minket, miszerint az alkalmazás ki lett kapcsolva és nem „figyeli” a gépet.

Győzelem, sikerült még a defender folyamatait is kilőni, így olyan, mintha a szolgáltatások közül lőttük volna ki.

Visszakapcsolás

A letiltás után nem tudjuk megnyitni a Defender szolgáltatást, ablakot, viszont emiatt ne essünk kétségbe.

Először a műveletközpontot nyissuk meg.

A „Biztonság” fül alatt a „Víruskeresés” címkénél az „Üzenetek bekapcsolása - vírusvédelem” linkre menjünk.

Megjelenik a piros figyelmeztető ikon, itt pedig a „Bekapcsolás azonnal” gombra kattintva máris elindul a szolgáltatás és újra védelmet nyújt a kártevők ellen.

Figyelem! Az interneten már számos "eltávolítónak", azaz "Uninstallernek" nevezett Defender eltávolító-nak tűnő vírus jelent meg, mely először arra kér, hogy kapcsold ki a folyamatos védelmet, majd eltávolítja neked teljesen a Defendert. Ezek használatától kíméljétek meg a rendszeretek és a személyes adatotokat.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}