Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

into 3.0 - design és cms frissítés

Eljött az ideje egy újabb frissítésnek, mely számos alap problémát orvosol weboldalunkon. Jó öreg 2 éves motort újraírtuk és váltottuk le egy korszerű, mai trendnek és elvárásoknak megfelelő rendszerre, alapokra. Számos újítást észlelhettek, mind az oldal kinézetén és a funkciók bőségén.

Miért kellett frissíteni?

Már korábban terveztünk egy nagyobb frissítést, melynek számos oka van. Első körben hamarosan várható egy szerveroldali frissítés, mivel mi egy nagyobb és erősebb vas alá fogunk költözni, a szolgáltató marad a megszokott, ti semmilyen változást nem fogtok észlelni.

A másik pedig az, hogy mikor én elkezdtem tanulni a php-t, akkor közvetlen egy oldalnak fogtam neki, mely alapjai még tegnap is bent voltak a korábbi cms rendszerbe. Ez már elég elavult volt, az új PHP 5.6 már nem is támogatja a korábbi megoldást.

Tehát ezen okok miatt új rendszert, motort írtunk az oldal alá, mysqli alapokra helyezve.

Gyorsabb lett az oldal?

A google pagespeed és analitycs szerint igen is gyorsabb lett és visszajelzések szerint nagyon jót tett a frissítés. Számos ponton sokkal kisebb lett a szerver terhelése, bár a korábbi rendszer sem izzasztotta meg annyira a vasat.

A PNG ikonokról áttértünk korszerű SVG (fonts) alapú betűkre, így nem kell minden betöltött képet feldolgozni a böngészőnek, hanem egyszerűen csak egyetlen fájlt kell betölteni. Ez úgy működik, mint egy png sprite, viszont annyi különbséggel, hogy az SVG képeknek bármilyen méretet megadhatunk, azok ugyan úgy szépek és letisztultak maradnak.

Korábbi elérések, címek maradnak?

Szinte minden url cím egy ugyanaz maradt. Most már mindenhez van érthető rövid link. A privát üzenetek url címe változott meg egyedül, de igazából használat közben ezt nem fogjátok észrevenni.

Melyek az új funkciók?

  • Témaválasztó (csak bejelentkezett felhasználóknak). Profil – szerkesztés alatt található meg
  • Értékelés (csak bejelentkezett felhasználóknak). Adatlapokon található meg (zene, letöltés, film, rádió).
  • Filmek rész

Ha találtál bármilyen hibát, esetleg fejlesztési tipped van, akkor nyugodtan írd meg nekünk hozzászólás formájában, emailben (info@into.hu) vagy privát üzenetben (bykewix).

Köszönjük! ;)

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}