Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 10 TP - Narancssárga képnézegető javítása

A Windows előzetesekben, ahogy megszokhattuk rengetegszer előfordul, hogy az alapértelmezett képnézegető valamilyen oknál fogva narancssárga képet mutat fehér helyett. Ez egy megoldatlan rejtély marad számunkra, viszont erre létezik egy megoldás, hibajavítás.

A beállítás viszonylag egyszerű, de érdemes odafigyelni, mire kattintunk.

1. lépés

Nyissuk meg a „Control Panel”-t (vezérlőpult), majd a keresőbe pötyögjük be a „color” (szín) szót. A találatok között lesz a „Change advanced color management settings for displays, scanners, and printers” link, melyre kattintsunk rá.

2. lépés

A megjelenő ablakon a „Use my settings for this device” kijelölőnégyzetbe rakjunk egy pipát, majd aktívvá válik lentebb az „Add” (hozzáadás) gomb.

3. lépés

Kattintsunk a hozzáadás gombra. A megjelenő ablakban válasszuk ki az „sRGB virtual device model profile”-t, majd okézzuk le és az ablak ezt követően eltűnik.

4. lépés

A listába bekerült a kiválasztott opció, válasszuk ki itt is és kattintsunk a „Set as Default Profile” gombra, mely be fogja nekünk állítani alapértelmezettre ezt a színkód profilt.

Nézzünk meg egy képet és lássunk csodát.

Fontos megjegyeznem, hogy 2011-nél régebbi (ATI) videokártyával rendelkezőknek nem biztos, hogy ezzel a módszerrel működni fog a javítás.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}