Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

E heti Windows 9 hírmorzsák

Nincs olyan nap, hogy ne jelennének meg újabb hírmorzsák a Windows 9-cel (Threshold) kapcsolatban. Az eddigi kiszivárgott hírek szerint nagyon jó operációs rendszer érkezését várhatjuk, de az e heti szivárgások után egyszerűen rá sem fogunk ismeri a Microsoft-ra. Teljesen más „gondolkodás menetet” folytatnak, mint a Windows 8 korában.

Hallgatunk a felhasználók visszajelzésére

A Microsoft nagyon rákapcsolt a fejlesztésre és teljes mértékben azon lesznek, hogy mindenképpen kiszolgálják a felhasználókat, így a visszajelzésekre is teljes mértékben oda fognak figyelni. Ez nem minden, hisz a Neowin.net állítása szerint, akár „fejlesztési tippeket” is adhatunk. Az nem derül ki pontosan, hogy erre hogyan lesz lehetőség, de valószínűsítem, hogy egy beépített report cuccot kapunk majd a képernyőre hetente vagy egy megadott időközönként, akár frissítések után pár nappal.

Új értesítési központ

A friss hírek szerint az új értesítési ablak a Windows 9 asztali csomagjában is benne lesz, de másmilyen formában. Elvileg az asztal jobb alsó részében fog megjelenni, mely a tálcáról fog szép effektekkel előkerülni. Ez hasonlíthat majd az Android tabletes felületének értesítési központjára.

Ide fog kerülni minden fontosabb értesítés, vagy amit éppen egy adott programhoz beállítunk. A megjelenő ablak mérete fix lesz, tehát méretezni nem fogjuk tudni.

A MyDigitalLife fórum egyik tagja szerint, a Notify message-t asztali programoknál is fel fogja váltani ez a kis ablak, tehát több buboréktippet valószínűleg már nem fogunk kapni, mivel abba az „értesítő ablakba” fog menni minden értesítés, amit a programok leadnak. A Visual Studio és a .Net Framework következő előzetes verziója is valószínűleg ekkor válik elérhetővé, így akár a fejlesztők már tudják tesztelni a rendszer újabb hozzáfért funkcióit.

Windows 9 Build 6.4.9830

A kiszivárgott hírek szerint ezzel a build számmal fog érkezni az új Windows előzetese. Érdekesség, hogy a partnerek a 6.4.9839 build számmal ellátott verziót kapták meg. Egyenlőre nem tudni arról, hogy ez mennyiben különbözik egymástól.

Forrás

http://www.neowin.net/news/windows-threshold-technical-preview-its-all-about-feedback-feedback-feedback

http://www.neowin.net/news/windows-threshold-say-hello-to-the-notification-center

http://forums.mydigitallife.info

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}