Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 9 - Így fog működni a start menü

Újabbnál újabb hírmorzsák szivárognak ki a Microsoft háza tájáról. Most a start menüről szivárgott ki egy kis „működési” bemutató, melyen jól látszanak az újdonságok és a korábbról visszakerült elemek. Természetesen nem sok különbség van a 2014 BUILD konferencián bemutatott és a most (lejjebb) látható start menü között.

Nézzük melyek, azok az újdonságok

  • Élő csempék: Az új start menüben jobb oldalt helyezkedik el egy kisebb felületen, melyet méretezhetünk tetszés szerint. A kiszivárgott információk alapján, akkor tudjuk a start menüt méretezni, ha a tálca nincs zárolva.
  • Kevert nézet: A start menü lista és metro felület között nagy átjárhatóságok lesznek. Például: Fogd és dobd
  • Fogd és dobd: A listából a csempékhez mozgathatjuk az ikonokat és visszafele is meg lehet ezt csinálni. Akár az asztalra is felrakhatjuk a csempét (gondolom ikonként).
  • Dinamikus és testreszabott méret: A start menü automatikusan képes lesz változni a csempék elhelyezkedésének megfelelően, ráadásul a tálca zárolást feloldva méretezhetjük is.
  • Keresés: Visszakerül a keresés funkció, viszont nem a megszokott start menü kereső, hanem amit már kipróbálhattunk a teljes rendszeren levő keresést kapjuk, bing-gel kiegészítve.
  • Kikapcsolás és egyéb gombok: Ezek szintén vissza fognak kerülni.

Így működik:

GIF

YouTube

 

Forrás: http://www.winbuzzer.com

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}