Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

Savaria Karnevál Szombathelyen. Szubjektív vélemény

Ma van az utolsó Savaria Karneváli nap, így még nem zárhatjuk le teljesen, viszont említést kell engednem a dolgoknak. Van, ami tetszett, de van, ami miatt elszörnyedtem.

A felvonulással nincsen gond, nagyon tetszett, inkább az árakkal és az eladókkal. Évről-évre többen panaszkodnak emiatt.

A feltüntetett árak „körülbelül” értendők. Maximum pár forint eltérés lehet:

  • 3db (összesen: 400g) frissen sült kolbász – 7000Ft (boltban 1kg = 1800 Ft)
  • 1dl Konyári pezsgő – 500Ft (boltban 7dl = 1600ft/db)
  • Érmekészítés (3x3 cm), egy ütés – 1800Ft (rendeléssel 10Ft/db, alumínium)
  • Fél literes Cocal Cola – 600Ft (boltban 200Ft/db)
  • 10 Perces lovagolás gyerekeknek – 1000Ft/Fő (Veszprémi állatkertben ez 300Ft/10perc)
  • Túrós rétes (7x4cm) – 350Ft
  • Fonott kis korsár (40x50x30) – 5400Ft (boltban /Tesco/ 2000Ft)
  • Fából készült kis tál – 3000Ft-tól
  • Fából készült gyerekeknek kis kard – 2000Ft
  • Még lehetne a végtelenségig sorolni.

 

Kipróbáltuk, hogy a legolcsóbb helyeken egy nap mennyit lehetne elkölteni. Bódéknál reggeliztünk, ebédeltünk és vacsoráztunk. Italokat is ott vásároltunk. Berúgni nem sikerült, ahhoz jobb állás kellene.

Az elköltött összeg: 41303Ft, két főre. Ebbe nincs bent a fonott kosár, nincs kard, sem ruha vagy öltözék. Mindössze étel és ital.

Nem beszélve arról, hogy a felvonulás alatt, ha egy jobb helyen szerettél volna lenni, tehát egy „lelátóról”, azért is 1700Ft-ot elkérnek. Ezt nem vettem igénybe, mert így is bőven sokat költöttem. Fizetésem 1/8-át egy nap alatt.

Mit tudok kezdeni ennyi pénzzel:

Tudok venni 258 liter tejet, 206 liter kakaót, egy jobb okostelefont, egy jobb táblagépet, 172kg kenyeret és még végtelenségig lehet sorolni. Inkább mondom azt, hogy négy nagy bevásárlást lehet ebből csinálni.

Mi lett volna, ha a legdrágább helyen vásárlok? Ennyi még belefér, nem is lenne gond, ha az eladó megértő lenne a fogyasztóval szemben. Szörnyűséges.

Fél órás várakozás utána ránk kerül a sor és az eladó hümmögve elédcsapja a vásárolt ételt, terméket. Mikor ezt szóvá tesszük, akkor mi vagyunk az utolsó senkiháziak. Persze, mi vesszük meg hatszoros áron.

Valamilyen szinten érthető, de azért vannak túlzások az árazásban, hisz a bérelt helyek sem drágák, főleg ahhoz képest, mint amennyi pénz bejön nekik.

Erre a négy napra még van egy kis vélemény a tarsolyomban, mely egy másik cikkben kap helyet a sok kép miatt.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}