Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Teljesen különválik a Windows 9 Pro és RT

A mai nap beszámoltam arról, hogy a Windows 9 Metro felületén mappákat is lehet létrehozni, hasonlóképpen, mint a Windows Phone 8.1 Update 1-nél. Most pedig a softpedia egyik szerkesztője szerint a Windows 9 kétféle formában lesz elérhető. Egy csempés és egy asztali felületű verzió. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Windows 9 és Windows 9 Pro verzióban az asztal lesz elérhető, ezzel együtt szinte teljesen el lesz távolítva a metro felület. A Windows 9 RT verziónál pedig a Metro felület lesz elérhető és állítások szerint a teljes asztal eltávolításra kerül.

A softpedia állítása szerint a Microsoft szeretné majd kiadni minden Surface táblagépére ezt a Windows 9 RT frissítést, mivel rájöttek arra, hogy felesleges ilyen dual (metro + asztal) megoldásokkal bolondítani a népet. Ami tablet az legyen csak érintőképernyős. Ez áll a cikkben.

Az asztalról pedig nem teljesen távolítják el a Metro felületet, mert azt majd a start menü váltja fel. Ott is lesznek csempék, melyek képesek lesznek ablakban futni, viszont az áruházból letöltött alkalmazások használhatóak lesznek Windows 9, Pro, RT és akár Windows Phone telefonokon is.

Ez a fejlesztőknek annyival jobb, hogy elég nekik kijelző méretre optimizálni egy alkalmazást, mely az összes eszközön fut. Ez jelenti a Microosoft-nál a teljes átjárás az összes eszközön, ami elég jó dolog, főleg a fejlesztőknek, és nem utolsó sorban a fogyasztóknak.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}