Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Szeptember 30-án érkezik a Windows 9 korai előzetese és nem lesz további nagy Windows 8 Update

A CNet egyik szerkesztője interjújából kiderül, hogy a Windows 9 korai előzetese (valószínűleg Public/Technical Preview) nyilvánosan elérhetővé válik szeptember végén, pontosan 30.-án. Ez annyit jelent, hogy míg a Windows 8 e státuszban még csak fejlesztőknek volt elérhető, az most változott hisz, bárki le tudja majd tölteni.

A Microsoft nem sok információt osztott meg a készülő rendszerről, annyit viszont biztosan tudhatunk, hogy a Charms Bar eltűnik az asztalról, több asztal, a start menü visszakerül és futtathatók lesznek Metro alkalmazások asztalon is.

Megjegyzem, a kiszivárgott információk között még ott van egy nem elhanyagolható tény, mégpedig a Windows 9 előzetesében nem biztos, hogy ki lehet kapcsolni a frissítő rendszert. Bár ez igazából nem jelent rosszat, hisz frissítésről frissítésre, javítani fogják a talált hibákat. Akár hetente is várhatóak lesznek kisebb, akár nagyobb fejlesztések.

CNet portál szerint a Microsoft már nem szándékozik nagyobb frissítést kiadni a Windows 8 operációs rendszerhez, ez érinti a 8.1-et is, tehát jelentős változásra már nem lehet számítani. Valószínűleg kisebb hibákat fognak orvosolni még jó néhány évig.

Ez persze érthető, hisz kis piaci részesedése van a Windows 7 és XP-hez képest, ráadásul a legfrissebb projektre kell koncentrálni.

Várjuk mi is, valószínűleg több cikk, szubjektív vélemények, valós tények is jelen lesznek.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}