1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. Szeptember 30-án érkezik a Windows 9 korai előzetese és nem lesz további nagy Windows 8 Update

Szeptember 30-án érkezik a Windows 9 korai előzetese és nem lesz további nagy Windows 8 Update

Windows

A CNet egyik szerkesztője interjújából kiderül, hogy a Windows 9 korai előzetese (valószínűleg Public/Technical Preview) nyilvánosan elérhetővé válik szeptember végén, pontosan 30.-án. Ez annyit jelent, hogy míg a Windows 8 e státuszban még csak fejlesztőknek volt elérhető, az most változott hisz, bárki le tudja majd tölteni.

A Microsoft nem sok információt osztott meg a készülő rendszerről, annyit viszont biztosan tudhatunk, hogy a Charms Bar eltűnik az asztalról, több asztal, a start menü visszakerül és futtathatók lesznek Metro alkalmazások asztalon is.

Megjegyzem, a kiszivárgott információk között még ott van egy nem elhanyagolható tény, mégpedig a Windows 9 előzetesében nem biztos, hogy ki lehet kapcsolni a frissítő rendszert. Bár ez igazából nem jelent rosszat, hisz frissítésről frissítésre, javítani fogják a talált hibákat. Akár hetente is várhatóak lesznek kisebb, akár nagyobb fejlesztések.

CNet portál szerint a Microsoft már nem szándékozik nagyobb frissítést kiadni a Windows 8 operációs rendszerhez, ez érinti a 8.1-et is, tehát jelentős változásra már nem lehet számítani. Valószínűleg kisebb hibákat fognak orvosolni még jó néhány évig.

Ez persze érthető, hisz kis piaci részesedése van a Windows 7 és XP-hez képest, ráadásul a legfrissebb projektre kell koncentrálni.

Várjuk mi is, valószínűleg több cikk, szubjektív vélemények, valós tények is jelen lesznek.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +877 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
2 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Szerintem a microsoft óriási hibát követett el amikor kivette a rendszeréből a startmenüt a windows 8-nál a nem érintő képernyős készülékeknél is! Mindenki várta és biztos lenne annyi részesedése az eladott licenszekből-ha nem több- mint a a windows 7-nek,ha marad benne.
Én megjelenésekkor 3 darabot vásároltam.Mind a három meg van,mert környeztemben sem tudtam megggyőzni az a családtagjaimat,munkatársaimat,hogy váltsanak,frissítsenek,hiszen a megszokottat kellet volna dobniuk.
Én kivállóan kezelem a kiadott rendszert,de egy egyszerű felhasználónak nincs rá szüksége,meg gondott is okozott a váltás.
Várom a korai előzetest,mint minden újdonságot,ezt is ki fogom próbálni...
2014.08.23 00:24
Szerintem belátták a hibákat a win8 kapcsán, és ezeket javították :) reméljük
2014.08.23 00:52