Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

A Microsoft belehúzott: Már meg is jött a Windows Phone 8.1 első nagy frissítése

A Microsoft a developers preview-ben regisztrált felhasználóknak már ki is adta a Windows Phone 8.1 első frissítését. A  Windows Phone 8.1 Update 1 úgy jelenik meg, hogy sok telefonon még mindig csak a szoftver 8.0 GDR 3-as változata fut, mivel a  8.1 terjesztése a Lumia Cyan-al együtt érkezik majd véglegesen meg, aminek eddig csak 3 telefontípus tulajdonosai örülhetnek.

 

De nézzük is a mostani frissítésünket! Telepítése a szokásos, roppant egyszerű módon történik: Ha a developers preview engedélyezve van, akkor a beállítások-szoftverfrissítés menüpontja után válasszuk a frissítés keresése lehetőséget, majd  kövessük a lépéseket. Mint ahogy alról előre beszámoltunk a frissítés leglátványosabb újdonsága az élő-mappák, amely még nagyobb személyreszabhatóságot biztosít. Újdonság még a Magyar nyelvben Alkalmazástékának fordított, eddig Apps Corner-ként emlegetett lehetőség is, ahol előre kiválaszthatjuk az engedélyezett alkalmazásokat, és így már nyugodt szívvel adhatjuk kölcsön a telefonunkat másoknak.

Végre elérhetővé vált mindenki számára az új Zárolási képernyő módosításához használható API, így már ezt használó alkalmazások is várhatóak. Cortana most már Brit akcentussal, illetve Kínaiul is képes beszélni, illetve tudása kibővűlt a szigetország, Kína, India, Ausztrália és Kanada népszerű információival is, hszen ezekben az országokban már használható az alkalmazás. Emellett kaptt egy bejegyzést a telefonkönyben is, így könnyen lehet autós kihangosítóhoz párosítani - de sajnos ez minket még mindig nem érint.

Elérhető az új áruház csempe is, ez elméletileg újra élőcsempe lett, ajánl alkalmazásokat, de nekem csak kijelzi - mint eddig - hogy hány App-hoz van frissítés. 

Sok fejlesztés van még, ami nagyobb képernyőfelbontás támogatását, újabb Bluetooth-funkciókat, SMS-ek kényelmesebb kezelését, vagy éppen a jobb Dual-SIM kezelést segítik elő. 

 

Összességében Windows Phone felhasználóknak érdemes minnél hamarabb frissíteni, mert egy még jobb rendszert kapunk a kezünkbe, melyhez tényleg már csak a Zene alkalmazás frissítésére van szükség ahoz, hogy mindenben egy kicsit a konkurensei elé érhessen.

  

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}