Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Futtatás elhelyezése a tálcán

A futtatás ablak sokak által ismert felület, funkció, viszont nem tudjuk egy kattintással elérni a Windows rendszerünkön. Windows Vista,7 és 8 operációs rendszer alatt, legalább kettőt kell kattintanunk ahhoz, hogy elérjük ezt az ablakot, tehát a futtatást.

Ez viszont orvosolható probléma, hisz képesek vagyunk az asztalra vagy a tálcára kihelyezni, viszont ez sem egyszerű dolog, tehát nem annyiból áll, hogy egyszerűen kihúzzuk az asztalra. Ez így nem lehetséges.

Létrehozás menete

  • Jobb klikkel kattintsunk az asztalra egy üres helyen, majd „Új” és „Parancsikonra” menjünk.

  • A következő sort illesszük be a parancsikon céljaként:
C:\Windows\explorer.exe shell:::{2559a1f3-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}

  • A parancsikon neve „Futtatás” legyen és lépjünk a befejezésre.

Most megkaptuk a parancsikonunkat, viszont a linken levő ikon nem az, amire számítottunk, hisz az Explorer alapértelmezett ikonképét kaptuk vissza. Erre is van egy megoldás, mégpedig:

A parancsikonra kattintsunk jobb klikkel, majd a „Tulajdonságok” menüpontot válasszuk. Ezt követően az „Ikoncsere” gombot keressük meg és nyomjunk rá. Ha megkaptuk az ablakot, akkor az „Ikonok keresése az alábbi fájlban:” szövegmezőbe illesszük be a következőt:

%SystemRoot%\System32\imageres.dll

Ezt követően nyomjunk rá egy entert, miközben villog a kurzor a beillesztett szöveg mellett.

Lapozzunk, és a körülbelül a felénél megtaláljuk a futtatás ikonképét. Ezt válasszuk ki és nyomjunk az okéra. Ezt követően sikeresen megváltoztattuk az ikonképet.

Most már képesek vagyunk akár a tálcára is kihelyezni a futtatást. Csak mozgassuk a megfelelő helyre.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}