Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

[Windows 8.1] Lemezterület és telepített applikációk mérete

Bár finoman fogalmazva, kezd használható lenni a Metro, azaz Modern UI felület Windows 8.1 Update 1 alatt, mégis vannak még elég rejtett funkciók, mint például az újdonsült lemezterület ellenőrzés.

Ez a kis rész, beállítás annyit tesz ki, hogy leellenőrzi a tárterület (fő merevlemez/meghajtó) méretét, majd egy kis grafikában megmutatja nekünk, hogy mennyi a szabad, illetve az elfoglalt terület. Emellett belepillant a zene, kép, videók, dokumentumok és letöltések mappába, amelyekről megkapjuk a „méret” információt.

Emellett a lomtár ürítésére is képesek vagyunk lemezterület ablak alatt.

Nézzük, hogy ez hol található.

Nyissuk meg a Charms bar-t, majd a beállítások gombra menjünk.

Ezt követően pedig gépház (alul). Ha az alkalmazás betöltött, akkor menjünk a „Gép és eszközök”, majd ezt követően a „Lemezterület” menüre.

Most már látjuk is az ablakot.

Ha a kijelölt négyzetet nézzük és belekattintunk a linkbe (Alkalmazásaim mérete), akkor megkapjuk a teljes listát az alkalmazásokról, méreteiről. Ezeket akár közvetlen el is távolíthatjuk.

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}