1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. [Windows 8] Automatikus újraindítás letiltása

[Windows 8] Automatikus újraindítás letiltása

Windows

Nagyon fájó pont lehet a felhasználó számára, mikor a Windows rendszerünk mondjuk frissítés vagy fontos kiegészítő telepítése után egyszerűen automatikusan újraindul, teljesen mindegy mit végzünk a gépen.

Két lehetőség adott az automatikus újraindítás letiltásához, viszont ehhez figyelmesen végig kell követni a cikket, mert egy kisebb balul sült elállítás és haza vághatjuk a rendszert.

Az első lehetőség az, hogy a csoportházirend szerkesztőben letiltjuk. Mégpedig úgy, hogy nyissuk meg a Futtatás ablakot és írjuk be, hogy „gpedit.msc”, majd navigáljunk a „Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Windows összetevők/Windows Update” ablakra, ezen belül pedig a „Az automatikus újraindítás letiltása a bejelentkezett felhasználók számára ütemezett automatikus frissítések telepítésekor” sorra. Nyissuk meg és engedélyezzük, majd alkalmazzuk beállításainkat.

A második lehetőség a registry szerkesztőben rejlik. Mint mindenki tudja, rengeteg művelet elvégezhető a Windows alapértelmezett parancssorában, azaz CMD-ben és a registry részével is ugyan ez a helyzet. Nyissuk meg a Futtatás ablakot, majd írjuk be a „regedit” szót és enterezzük le. Ezt követően navigáljunk a „HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ WindowsUpdate \ AU” kulcsra. Jobb oldalon valószínűleg egy üres ablak fogad minket. Ide kattintsunk jobb klikkel, „Új”, majd "32-bites Duplaszót (DWORD)" hozzunk létre „NoAutoRebootWithLoggedOnUsers” néven, melynek értéke „hexadecimális” és „1”.

A beállítások újraindítás nélkül is életbe lépnek!

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +877 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!