Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

[Windows 8] Net Framework 2.0, 3.0 és 3.5 telepítése

Rengeteg felhasználó tapasztalta, hogy a Net Framework 2.0, 3.0 és 3.5 telepítőket hiába futtatja, hibát kapnak, ez azért van, mivel a Windows 8 és 8.1 már alapból tartalmazza ezt a szolgáltatást, viszont alapértelmezetten ez ki van kapcsolva. Ezt kétféleképpen tudjuk orvosolni, azaz bekapcsolni. Azt tudnunk kell, hogy rengeteg szoftver és játék igényli ezt a szolgáltatást.

Az első az, hogy a Windows szolgáltatásokban engedélyezzük. Ezt a vezérlőpultban érhetjük el a Programok és szolgáltatások alatti ablakban (bal oldali listában: „Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása”).  Nyissuk meg, jelöljük ki és egyszerűen „ok”-ézzuk le, ezután kell egy pár perc, mire beállítja a jegyzékeket.

Második esetben akkor szükséges ezt a megoldást használni, ha a fenti lépések után hibát kapunk, azaz nem tudtuk elvégezni a műveletet. Nos, tegyük be a telepítő lemezt a meghajtóba, vagy mountoljuk (csatlakoztassuk) a dvd képfájlt egy meghajtóhoz. Ezt követően nyissuk meg a CMD (parancssort) és másoljuk be a következő sort, majd enterezzük le.

dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess

A Source melletti „D” a csatlakoztatott iso meghajtójának, azaz a dvd-nek a meghajtó jele. Ezt írjuk oda. Jelzem, hogy nem minden esetben „D” meghajtó! Várjunk pár percet és nagy valószínűséggel, ezzel a megoldással, sikerrel járunk.

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}