Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 8 appok betöltésének gyorsítása

Sokan észlelhettétek azt, hogy a Windows 8 Metro alkalmazások egyszerűen napról-napra egyre lassabban indulnak el, vagy többször kell bezárni az alkalmazást, melyet követően végre el kíván indulni. Ezt persze lehet orvosolni valamilyen szinten egy teljes újraindítással vagy akár az előzmények és alkalmazás nyomok eltűntetésével.

Viszont van rá példa, hogy még ez sem segít. Ekkor mást nem tudunk csinálni, csak azt, hogy a betöltési időt egyszerűen registry szerkesztőben felgyorsítjuk.

Mivel alapértelmezetten sem a kulcs, sem az érték nem létezik egyszerűbbnek vélem egy sima reg fájl létrehozását leírnom, de az egyszerű előtt azért legyen egy haladóknak szánt rész.

Futtatásban nyissuk meg a „regedit” szóval a registry editort, majd navigáljunk a következő helyre. „HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Ha a képen látható „Serialize” kulcsot nem találjuk, hozzunk létre egyet.

A létrehozott kulcsba kattintsunk bele, majd ott jobb oldalon jobb klikkel előhívva hozzunk létre „StartupDelayInMSec” névvel egy duplaszót, aminek az értéke pedig „0” legyen.

Kezdőknek pedig a következő. Nyissuk meg a jegyzettömböt, majd másoljuk bele a következő sorokat és mentsük el „appgyors.reg” néven. Ezt követően futtassuk és fogadjuk el a bejegyzésbe írást.

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize]
"StartupDelayInMSec"=dword:00000000

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}