Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Böngészőválasztó eltűntetése

A Windows XP-től kezdve megtalálható a Windows rendszerekben a böngészőválasztó. Igazából szerintem senki nem szereti, mikor telepítés és frissítések elvégzése után a pofánkba vágják azt, hogy válasszunk a sok böngésző közül. Mindenkinek van egy kedvenc böngészője és annak installere, azaz telepítője is biztos megtalálható valahol a külső meghajtón. A böngészőválasztó sajnos addig nyaggat minket, amíg legalább egy böngészőt nem telepítünk fel ennek segítségével. Ezt persze az európai IT versenyügyi bizottságnak köszönhetjük. Ha rajtuk nem múlna, nem is lenne ez a fárasztó, sokszor ideget ölő böngészőválasztó.

Eltávolítása nem nagy feladat, viszont figyelmesen végig kell követni a cikket, nehogy éppen mást állítsunk át.
Nyissuk meg a Registry-t rendszergazdaként, amit a start gombra jobb klikkel kattintva, futtatást megnyitva (beleírva „regedit” és oké) érünk el.

Navigáljunk a „HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE”-re, majd jobb klikkel kattintva, hozzunk létre egy „BrowserChoice” nevű új kulcsot.

A létrehozott kulcs egy mappaként fog megjelenni és ezt nyissuk meg. Jobb oldalt egy üres terület fogad minket, itt is jobb egérgombbal nyomjunk neki, majd új – duplaszóra navigáljunk. A neve „Enable” legyen, az érték pedig „0”.
Ha ezzel megvagyunk egyszerűen zárjuk be a Registry szerkesztőt, majd élvezzük a böngészőválasztó értesítések nélküli rendszert.

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}