Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

Windows 8.1.1 kiszivárgott képekről, őszintén?

Igaz elég régen cikkeztem az utóbbi egy hónapban, pedig itt van a gépen pár befejezetlen mondanivaló, viszont erre rákényszerültem és megírtam.

Mint tudjuk, hamarosan remélhetőleg a BUILD konferencián jelentik be a Windows 8.1 Update 1-et, amely a Windows 8.1-nek egy újabb kisebb javítócsomagja lesz. Igazából óriási javítások nem nagyon lesznek, a metro felület sem fog kiválni a közszerepből, de a Redmondiak úgy gondolják, hogy a dolog egyre jobb lesz, a képek alapján szerintem nem!
Sokan sejtették a Windows 8 Developer Preview-nél, hogy ebből nagy bukás lesz, de hogy ekkora? Microsoft-ék nem erre számítottak. Igazából a Windows 8.1 nekem elég bejövős, könnyebb elvégezni adott dolgokat rajta, mint mondjuk, egy Windows 7-esen. Bár mondhatnátok azt is, hogy Windows Fan vagyok, mivel ugye szinte mindenem Windows (8.1, Phone 8), viszont ennek is meg van az oka. Annyi pénzem nincs, hogy vegyek egy „Machintost”, Androidot és minden, ami Linux kernelre épül, utálom, mert szerintem az egész egy ocsmány, asztali gépre és laptopra nem való rendszer, hiába nyomatják most a Chromebook-okat, azzal sem mennek sokra, mivel biztos vagyok benn, hogy a kernel ott is linux.
Térjünk vissza az eredeti mondandómra. A Windows 8 végleges verziója nem volt valami számottevő dolog nekem sem, bár kis unokatestvérem eljátszadozott a Metro felülettel és azzal a kevés, szerény mennyiségű játékkal. Nekem, akkor is elég kezdetleges rendszernek tűnt, tehát gondolok én félkész termékre. Nos, azért a Windows 8.1 előtt le a kalappal, azért Ballmer nem alkotott rosszat, csak rossz helyen, rossz időben jelentette be, hogy gyerekek kész a windows 8 és a metro felület. Igazán várhatott volna a mostani év augusztusáig, tán akkor a gyártók, fogyasztók is megszerették volna a rendszert. Ezt úgy értem, hogy mondjuk közvetlen a 8.1 lenne a 8-as.
Nos, most pedig durván 3 hónapunk van a 8.1.1 frissítéshez. WZor-tól (egy orosz fórumozó, aki szeret a Microsoft-tól szivárogtatni, mi ezért szeressük) kaptunk pár képernyőképet, a már készülő kis update-ről. Elájultam, de nem azért mert tetszett, hanem mert a jobb felső metro-s részt, hogyan lehetett ennyire elbarmolni?Látható a képen, hogy kaptunk két ikon, vélhetően egy kikapcsolás gombot és egy keresést. Nem rossz dolog ez a kettő funkció a metro felületen, viszont ez nem a legjobb hely nekik, véleményem szerint. Lehetne akár a felhasználó legördülő menüjében a zárolás alatt az újraindítás és a leállítás, mivel ugye általában nem csak leállítani kell a rendszert.

 

A contextmenü igazából tetszetős, ha csak az egér jobb klikkjére jön elő, de ha tableten hosszan nyomunk rá, akkor a metro-s alsóléc jöjjön be, remélem, ezt értelmesen megoldják.

 

Általában a dolgok jó oldalát nézem, ezért reménykedek abban, hogy ezt a metro-desktop dolgot rendesen tudják majd optimizálni a következő nagy rendszerben, amely vélhetően a 9-es lesz. Kaphatunk még egy új funkciót, mégpedig az áruház alkalmazások megjelenítése a tálcán, most ez pontosan mit is takar, senki sem tudja. találgatások viszont folynak, miszerint egyszerű ablakban futtathatóak lesznek a Metro felületre írt alkalmazások. Ez egy óriási előrelépés lenne, bár én még mindig fenntartom azt az elképzelésemet, hogy telepítéskor választható legyen: kell metro avagy nem, esetleg kiegészítőként lehessen telepíteni.

Összegzésképpen a dolog, azaz maga a rendszer alakul, mindig lehetne jobb, lesz is, csak még jobban oda kéne figyelni, kisebb akár nagyobb visszajelzésekre is a felhasználóktól. Bár azt írja több tech oldal, hogy kezdenek efelé menni, de még annyira nem érezhető a dolog.

Nektek mi a véleményetek? Jobb lesz a 8.1 Update 1, avagy süllyesztő lesz az is?

 

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}