Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

[Hogyan] Töltsük le a Windows Phone 8 GDR3 frissítést

A szofverek és operációs rendszerek naprakészen tartása nem egyszerű feladat, igazából fejlesztő és gyártó függő ilyen téren sok dolog. Windows Phone 8 operációs rendszerrel felszerelt telefon vásárlásakor, mostanában biztos GDR2 frissítéssel vannak ellátva a készülékek, viszont arról szólnak a hírek, hogy hamarosan pár héten belül érkezik a GRD3 update is Black kódnév alatt. Igazából mindent be lehet szerezni itt is, tudnunk kell, hogy a Windows Phone 8 GDR3 frissítés az összes Windows Phone 8 rendszerrel rendelkező okostelefonra meg fog érkezni idővel, de ha ezt nem akarjuk kivárni, akkor egyszerűen eme alkalmazás (Preview for Developer) segítségével aktiválhatjuk fejlesztői fiókunkat ingyen és ez után szedhetjük is az előzetes frissítéseket. A GDR3 láthatóan az utolsó frissítési fázisában lehet, így várhatóan a következő update már végleges lesz.

Az alkalmazás letöltése és telepítése után fogadjuk el a csatlakozást és a licenszt, majd jelentkezzünk be Microsoft fiókunkkal. Ha Success! azaz sikeres feliratot kapunk, akkor csatlakozásunk sikerült. Menjünk a beállítások menüpontra, keressük meg a telefonfrissítés opciót, majd keressünk frissítést. Nagy valószínűséggel találni fog. Ha ezzel megvagyunk töltsük le és telepítsük. Mindez durván 1-1,5 órán keresztül fog zajlani, így jó előtte rákészülni, mondjuk egy doboz sör a hűtőbe és mehet a buli.

Frissítés utáni változások:

 • Stabilabb, gördülékenyebb operációs rendszer
 • Kibővített lemezterület ellenőrzés, több információt kapunk a lemezen elfoglalt fájlokról
 • Autós üzemmód
 • Jobb multitasking, azaz most már bezárhatók egyenként az ablakok, nem kell folyamatosan vissza gombra mászkálni, illetve megjelentek kis ikonfülek is.
 • Zárolási képernyő beállítások bővítve lettek
 • Energiatakarékos WiFi, 10perc tétlen állapot után a WiFi kikapcsol, majd zárolás előhozásakor bekapcsol
 • Internet megosztás egyszerűbb lett
 • Bluetooth kapcsolódási problémák javítva lettek, emellett támogatja a bluetooth-n keresztüli multi játékokat
 • Csengőhangokat mostantól nem csak hívásra lehet beállítani, hanem szinte minden értesítésre külön-külön beállíthatünk valamilyen hangot
 • Egyedi csengőhangok: már nem csak alapértelmezett hangok választhatóak ki
 • Új applikációk: Nokia Camera, Nokia Refocus, Nokia VideoTrimmer, Nokia Video Upload

 
Frissítés utáni várható verziószám: 8.0.10521.155

Még mielőtt utánanéznétek, a Windows Phone 8.1 frissítés várhatóan a Build konferencia megrendezésekor kerül ki a nyilvánosság elé Április 2 és 4 között. További információt a Windows Phone 8.1-ről egy következő cikkben olvashattok!

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}